Людина, що зробила себе сама

27 лютого 2020, 16:22
Власник сторінки
Заступник директора Українського інститута дослідження екстремізму
0
Людина, що зробила себе сама

Сурков – це людина, яка зробила себе сама. Усі його заяви варто розглядати саме через частину формування власного іміджу.

 І однією з таких частин є інтрига, недовершеність, його власна «непотопляємость» та вірність ідеям самопроголошеної ідеології путінізму. Тому все, що заявляється ним є засобом формування і власного іміджу, і підтримки ідеології Кремля.

Те, що нині він офіційно поза управлінням не робить його реально поза політикою. І частина правди у чутках, що він лишається куратором окупованого Донбасу є (у той час як Козак – займатиметься Україною без Донбасу). Щонайменше, - люди, які є «креатурами Суркова», залишаються при своїх «посадах» на Донбасі.

Сьогоднішній його позавладний статус надає Сурково значно більші можливості, а точніше – збільшує пропагандистську «широту» у заявах. Він не є офіційною особою, тому все що він говорить не може юридично сприйматись як позиція Росії. Де-факто він - кремлівський владний іхтамнєт. Але ці заяви є невід’ємною, нехай і неофіційною політикою Росії. Їх спрямованість – більше на Донбас, а не на Україну. Тому не треба сприймати прямолінійно, що «Донбас не повернеться».

Подібні меседжі від Суркова дозволяють упевненіше почуватися його людям, чинити спротив реінтеграції з Україною. Його слова – направлені на формування громадської думки на Донбасі (де його обов’язково сто раз переопублікують). Наприклад, що «Росія своїх не кидає», що в «ЛДНР» є окремішнє майбутнє поза Україною. Насамперед, це дозволить підняти ціну повернення ОРДЛО в Україну. Бо якщо навіть у тамтешній «владі» будуть переконані у поверненні Донбасу Україні – то всі ці пушиліни та пасічники самі шукатимуть шляхи як їм швидше та вигідніше для себе «злити» ОРДЛО в Україну. І заяви Суркова свідчать, що поки Кремль не планує від них остаточно відмовлятись. Щонайменше, до юридичного узгодження проблеми Криму, Донбас контролюватиметься російськими військами.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина-Россия,Сурков
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.