Чи дійде Слуга народу до комунізму?

18 лютого 2020, 19:56
Власник сторінки
Политический и экономический эксперт
0
50
Чи дійде Слуга народу до комунізму?

Лібертаріанство, лібералізм, соціалізм, центризм... Цікаво, яку ідеологію далі заявлятиме Слуга народу?

Тут варто нагади саме визначення, що ж таке ідеологія - організована у систему сукупність ідей у формі соціально-економічних моделей, настанов, гасел, програмних документів партій, філософських концепцій тощо. Відтак чергова зміна ідеології в партії «Слуга народу» є свіченням відсутності самої ідеології і партії, як такої. Бо в класичному розумінні політична партія ще до моменту свого створення об’єднується довкола цілей та ідей, способи досягнення яких і визначає ідеологія. А «перевзуватися в повітрі» (змінювати ідеологію через тривалий час існування політичної сили) – це і є ознакою відсутності такої ідеології в принципі.

Щодо заявленої центристської позиції.

Ймовірно в такий спосіб «Слуга народу» намагається стати таким собі містком єднання між крайніми лівим та крайніми правими, радикально налаштованими націоналістами та проросійськи орієнтованими мешканцями сходу України. Особливо актуально це виглядає за підсумками останніх заяв їх лідера Володимира Зеленського на Мюнхенській конференції. Там був покладений початок інформаційної розкрутки «формули Зеленського», як альтернативного Мінським угодам плану примирення представників ОРДЛО й підконтрольної частини України.

Обіцянкою Зеленського в період президентської виборчої кампанії було й залишається до нині питання припинення війни. Для себе він вважає це місією, виконання якої означитиме для нього особистий успіх на посаді глави держави. Фактично Зеленський заявляє про готовність до реалізації Мінських угод через запровадження власної формули примирення. І в цьому сенсі «український центризм» може стати додатковим інструментом для досягнення цієї мети. Хоча зі справжньою ідеологією це не має нічого спільного.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: коммунизм,социализм,либерализм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.