Кому і чи в принципі потрібні аудити Рахункової палати?

28 січня 2020, 22:47
Власник сторінки
Политический и экономический эксперт
0
155
Кому і чи в принципі потрібні аудити Рахункової палати?
Рахункова палата

Рахункова палата голосно протрубила, що в цьому році проведе понад 80 аудитів. Це орган, який створюється парламентом для контролю за використанням наших з вами, шановні платники податків, коштів.

Ми утримуємо 23 роки орган, за результами роботи якого є лише ОДИН обвинувальний вирок!

Рахункова палата голосно протрубила, що в цьому році проведе понад 80 аудитів. Ця державна установа існує у нас з 1996 року. Це орган, який створюється парламентом для контролю за використанням наших з вами, шановні платники податків, коштів. І вже правоохоронні органи на підставі цих висновків можуть притягнути до відповідальності встановлених корупціонерів.

Наприкінці минулого року керівник Рахункової палати Валерій Пацкан поінформував нас, що за період 2018-2019 років за повідомленнями підпорядкованого йому органу правоохоронними органами розпочато 71 кримінальне провадження за вчинення корупційних злочинів. В освітній галузі ними був виявлений факт нецільового використання бюджетних коштів на суму понад 1,1 млн грн. Рахункова палата повідомила про це правоохоронні органи. І у червні 2019 року судом у цій справі постановлено обвинувальний вирок. Це ПЕРШИЙ обвинувальний ВИРОК ЗА ЧАС ІСНУВАННЯ РАХУНКОВОЇ ПАЛАТИ. Ви вдумайтеся.

Ми утримуємо 23 роки орган, за результами роботи якого є лише ОДИН обвинувальний вирок!

Пауза….

Довідка: Закон України «Про Рахункову палату» в ст.7, де йдеться про повноваження Рахункової палати: у разі виявлення ознак кримінального або адміністративного правопорушення інформує про них відповідні правоохоронні органи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: коррупция,Рахункова палата,Державні установи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.