Фотохостинг «Alamy» — зброя Росії у інформаційній та гібридній війні проти Украї

28 січня 2020, 11:25
Власник сторінки
Свободный корреспондент
0
516
Фотохостинг «Alamy» — зброя Росії у інформаційній та гібридній війні проти Украї

Росія веде інформаційну війну у Інтернет та медійному світовому просторі. З цією метою використовуються усі наявні можливості, навіть комерційні Інтернет-площадки, які належать країнам ЄС та США.

Наприклад, великою популярністю у мережі Інтернет користуються фото/відео-хостинги. В поле зору волонтерів потрапив веб-ресурс «alamy.com», який входить у ТОП-20 найпопулярніших фото-хостингів світу. З однієї сторони вони дозволяють дизайнерам та художникам розміщувати пропозиції для продажу свого продукту, а з іншої для покупця – знайти необхідний якісний матеріал для своїх потреб, наприклад агентствам новин знайти тематичне фото для новинних публікацій, що дозволить отримати більшу відвідуваність для свого веб-ресурсу та поширення новин у всесвітній мережі Інтернет, як першоджерела.

Однак цим користуються і спецслужби Росії, вони створюють розгалужену мережу Інтернет-агенцій та електронних ЗМІ, які створюють попит на медійному ринку на зображення тенденційного характеру, що містять пропагандистський смисл та здійснюють деструктивний вплив на процеси мислення у суспільних групах.

Розповсюдження вказаних матеріалів у кінцевій меті призводить до формування певної суспільної думки з приводу вчинення у минулому тих чи інших негативних подій.

Російські спецслужби спонукають проросійськи направлених користувачів мережі Інтернет реєструвати облікові записи на міжнародних фото-хостингах та викладати у публічну демонстрацію фото- та відео-матеріали, направлені на підтримку порушення територіальної цілісності України, окупації АР Крим Російською Федерацією та визнання так званих «ДНР» і «ЛНР» на територіях Донецької і Луганської областей України (фото ID TT87W7, E7CN9E, PH8HRB, ). Це призводить до загострення суспільно-політичної ситуації в нашій країні та дискредитації України на світовій політичній арені.

Все це елементи гібридної інформаційної війни проти України та інших держав, над якими Росія бажає встановити свою юрисдикцію та домінування (фото ID F1REKX).

Світове законодавство у наш час не сприймає це як очевидну проблему, оскільки вказані дії не порушують законодавство тих країн, де розміщено серверне обладнання хостинг-компаній, де знаходяться Інтернет-платформи з подібним контентом.

Прикладом такої діяльності є американський фото-хостинг «alamy.com», офіційне представництво якого «Alamy.com Ltd» розташовано у м. Абінгтон, Великобританія і адмініструється та модернізується ІТ-фахівцями з Великобританії.

На вказаній Інтернет-платформі активно поширюється контент, на якому територія України розділена на кілька частин (фото ID JE4AG5, DW61XR). Метою вказаного — є здійснення психічного впливу на свідомість населення України та інших держав, маніпуляції з свідомістю громадян та НЛП, що у кінцевому рахунку призводить до зомбування населення і затуманення зони сприймання людей щодо ворожих та злочинних дій Росії проти Української Держави.

Прикладами можуть слугувати дії користувачів з обліковими записами: «Illia Uriadnikov», «grzegorz knec», «Pixel-shot», «vector_brothers», «Borka Kiss», «Barry Barnes», «fabrizio annovi», «Millenius», «yuiyui», «Zoonar GmbH», «Adam Fahey» та інші, які поширюють зображення з картами, на яких від території України відокремлена Автономна Республіка Крим, символіка незаконних збройних формувань так званих «ДНР» та «ЛНР». При цьому на картах містяться зображення прапорів та підписи з неіснуючими назвами, ідея створення яких може належати тільки Кремлівським пропагандистам, наприклад «Харьковская народная республика», «Одесская народная республика», «Новоросія» (ID зображення R5CP67, RA7P2A, DYWW21, E0FDMG, E0GDNA)

Крім цього прокремлівськими користувачами поширюється контент, який містить елементи психологічного впливу та НЛП на свідомість користувачів мережі Інтернет. Такими діями підконтрольна спеціальним органам РФ мережа користувачів стимулює процеси мислення направлені на популяризацію та виправдання протиправних дій терористичних військових формувань «ДНР» та «ЛНР» (фото ID KECHCJ), які наскрізь просочені найманцями з РФ, кураторами від ФСБ та Збройних сил РФ.

У статті наведено лише малу частину антиукраїнського контенту, який розміщується на комерційній веб-платформі «Alamy», насправді там у вільному доступі для продажу знаходяться тисячі графічних зображень, які є зброєю в руках РФ проти України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: журналистика,интернет-СМИ,противостояние,інформаційна війна,інформаційна безпека,фотохудожник,АТО на востоке Украины,гибридная война,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.