Якою буде і чи буде податкова реформа від Зеленського?

27 січня 2020, 19:28
Власник сторінки
Политический и экономический эксперт
0
6094
Якою буде і чи буде податкова реформа від Зеленського?
Якою буде і чи буде податкова реформа від Зеленського?

«Нові» податкові правила, котрі Зебільшість ухвалила 16 січня (законопроект 1210) опосередковано стали предметом доволі палкої дискусії в експертних колах.

«Нові» податкові правила, котрі Зебільшість ухвалила 16 січня (законопроект 1210) опосередковано стали предметом доволі палкої дискусії в експертних колах. Але про саму про податкову реформу від влади я вперше почув з уст Гончарука на форумі в Давосі. Правда, він якось доволі завуальовано, а точніше зовсім НІЧОГО не сказав про її суть. Так само, як нічого нова влада не говорила про податкову реформу з самого початку тріумфального входження у свої кабінети.

Сам же законопроект 1210 зазнав нищівної критики з боку великого бізнесу, бо в переважній частині  саме йому він створює серйозні перешкоди. Але загалом за своєю природою закон (який чекає вже на підпис президента) є фіскальним, а не ліберальним.

Зекоманда продовжила практику та стиль практично усіх своїх попередників в частині податкового навантаження: контроль, збільшення ставок (акциз і рента) та розширення можливостей фіскалів для визначення бази оподаткування на власний розсуд.
Ніякого відношення до справжньої податкової реформи, поки що, ці ініціативи не мають.

Чи будуть вони навесні? Не знаю. Поки що не вірю. Бо можна вже було підготувати новий ПК (напрацьовані проекти є в Україні – бери за основу, рихтуй та ухвалюй).

Власне, що бачу я на сьогоднішньому етапі – зменшення ставок оподаткування на фонд заробітної плати до 25%, зменшення ПДВ до 15% (в подальшому можливо навіть від нього і відмовитися, але це неблизька перспектива) і зменшення ставки податку на прибуток і для підприємств, і для фізичних осіб. Усе це з жорстким фіскальним контролем.

Результат – суттєве зменшення тіньового сектору (не плутати з тотальним відбілюванням. Усе відбілити це нереально в принципі. Просто потрібно зменшувати тіньовий сектор).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: податковий кодекс,Податкова реформа,налоговая реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.