Андрій Єрмак - зовнішньополітичний сором України

24 січня 2020, 12:17
Власник сторінки
Викладач
0
154
Андрій Єрмак - зовнішньополітичний сором України

Як перший помічник президента змушує червоніти українців

Останнім часом, коли Україна знов сідає в лужу на міжнародній арені, у нас зазвичай прийнято кидатися тапками у ЗЕ. Мене ніколи не можна було звинуватити у любові до діючого президента, але я вважаю несправедливо забутими його найближче оточення.


Наприклад, Андрій Єрмак, який офіційно - помічник президента, а неофіційно його вже охрестили першим перемовником. На кому, як ні на першому перемовнику лежить відповідальність за наші міжнародні фейли? 


Єрмак - у найкращих традиціях українського кумівства - друг Зеленського. Це видно навіть по їхнім старим взаємним коментарям у соціальних мережах. Користуючись цим своїм статусом, Єрмак взяв на себе забагато повноважень, хоча сам повністю не спроможній вести зовнішньополітичні питання. Це дещо нагадує сюжет головної передвиборчої агітки Зеленського - серіалу “Слуга народу”, де міністром зовнішніх справ був призначений лисий друг Голобородько/Зеленського. 


Найкраще це все демонструє Давос, де під час виступу прем’єру Пакістану Імрана Хана зал був забитий. Коли виступав ЗЕ - представники США та ЄС зробили демарш та вийшли, через що президент України виступив перед порожнім залом. Це повністю провина Єрмака і його бажання взяти на себе ручне управління зовнішньо політичними питаннями.


Також показовою є невдала спроба змістити Гончарука через поширення записів з його дурними балачками, що була зорганізована за участю Коломойского, Данилова, Вітренко, Коболєва та Бродського. Але в останній момент Вітренко і Коболєв вийшли із заколоту. Хоча до цього ця група вмовила на це Зеленського і якщо б не злились Вітренко і Коболєв - Гончарук би прем'єром вже не був. 


Окрім того, що Єрмак так собі “гравець престолів” - він ще й організував досить дурну “відмазку” для ЗЕ. Цирк з “заявою про звільнення” народ ще не скоро забуде. 


Варто розуміти, що попередній досвід Єрмака - це виключно кіновиробництво та якісь дрібні офшорні махінації. Він просто не компетентний, щоб займатися міжнародними питаннями. Світова дипломатія просто не сприймає Єрмака. Але в ЗЕ-світі можливо все. 


Під час зустрічі з адвокатом Трампа та колишнім мером Нью-Йорка Джуліані, Єрмак прохав про підтримку Кличка, оскільки має свої шкурні інтереси в столиці, зокрема пов’язані з Благоустроєм, куди він поставив свою людину. Тобто, ще раз: помічник президента під час зустрічі з вищими посадовцями США вирішував свої шкурні питання. Отакі у нас соціальні ліфти.


Але найбільший сором український народ відчував, коли преЗЕдент поїхав відпочити в Оман (прихопивши з собою свого друга Єрмака). ОП, з подачи Андрія, декілька днів вигадував “відмазки” та зорганізував якісь зустрічі в Омані незрозуміло з ким, аби тільки не спалити ЗЕ, що він тупо поїхав відпочити. 


“Пацанам”, що прийшли до влади, це все може й “по-приколу”, але вся це некомпетентність, непрофесійність, дріб’язкові договорняки та інші особистості української поточної політичної буденності - скоро відправлять нас на задвірки міжнародної арени, і з нами розмовляти будуть цуратись не те що США, а умовні Уганда і Тувалу. 





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Давос,Владимир Зеленский,Ермак
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.