Про “застройкі” та про боротьбу з ними

10 грудня 2019, 17:20
Власник сторінки
Викладач
0
87
Про “застройкі” та про боротьбу з ними

Чому не завжди забудовник поганий, а “громадянське суспільство” хороше

Давайте поговоримо про забудови, які традиційно більш відомі як “застройкі” та про боротьбу з ними.

 Інколи це дійсно буває виправдано. Цинічні бізнесмени у погоні за прибутком забудовують парки, історичні ландшафти, культурні об`єкти, тощо. У такому випадку громадська обуреність може бути виправданою.

 Є зворотні випадки. Коли забудова повністю законна, а здійснюють її нормальні порядні бізнесмени. А з іншого боку під видом “обуреної громади” виступають вже відверті шахраї, призвання яких - це “кошмарить” бізнес та вимагати у нього бабло.

 Саме такий випадок стався з Протасовим яром. У забудовника є усі необхідні документи. Є усі домовленості: з клінікою Амосова про благоустрій. З місцевими жителями. З гірськолижною базою (яку “захищають” гореактивісти, хоча безпосередньо її і не збираються забудовувати). Більш того, є зобов’язання виплатити 15 млн. за вирубку 180 дерев. Цих грошей вистачить, щоб посадити 7000 дерев (у міста на це грошей немає).

Адміністрація Києва надала усі необхідні дозволи на забудову, а тепер новий радник Кличка Максим Бахматов, не розібравшись в ситуації, обіцяє розрив договору і законних документів із забудовником.

 Так Максим, напевно, демонструє відношення до інвестиційного клімату в державі. Тобто місто видає дозвіл на будування, інвестори вкладають гроші, а потім починається “громадське обурення”. І забудовнику тепер необхідно витрачати час на війни з “активістами”, гроші на докази того, що він діє цілком законно та інше. 

 Що найголовніше. Ця забудова дозволить створити укріплення, яке захистить від обвалення склону клініку Амосова. Усе це псевдоактивісти під видом “громадської думки” саботують, бо тупо хочуть грошей (відео, де “активіст” вимагає від забудовника 300 тис. доларів - https://www.youtube.com/watch?v=-0nyuA_u3QU Більше цікавої інформації тут - https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2586577248057666&id=100001162489478

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.