Україна: Деескалація та зміцнення довіри…

08 січня 2020, 16:18
Власник сторінки
менеджер
0
172

Якщо готовність до налагодження довіри збережеться, 2020 рік може стати важливим роком для вирішення конфлікту в Україні

Україна цінує підтримку урядом ФРН та особисто канцлером Ангелою Меркель нашої держави і сподівається, що її візит до Москви спонукатиме Кремль виконати досягнуті 9 грудня у Парижі домовленості у нормандському форматі. Про це заявила Укрінформу речниця МЗС України Катерина Зеленко, коментуючи анонсований на 11 січня візит канцлера ФРН до Москви.

А у самій Німеччині вважають, що 2019-й був роком, сповненим викликів для миру та співпраці по всьому світі, але були в ньому і "яскраві плями та історії успіху", які дають надію на успіх і в новому році.

МЗС ФРН наводить вісім прикладів таких успішних історій, першою з яких іде Україна.
"Україна: Деескалація та зміцнення довіри… Якщо готовність до налагодження довіри збережеться, 2020 рік може стати важливим роком для вирішення конфлікту в Україні", - йдеться у дописі.

У ньому наголошується, що жителі сходу України вимушені шосту зиму жити в умовах війни: 13 тисяч загиблих, 30 тисяч поранених та понад мільйон людей залишили свої домівки - сумні результати цього конфлікту, який триває уже занадто довго.

Але врешті-решт, як зазначили в Берліні, з’явився розвиток подій, який дає надію: у грудні 2019 року вперше за три роки відбувся саміт у нормандському форматі, на якому лідери України, Росії, Франції та Німеччини домовились про всебічне та стале припинення вогню та обмін полоненими. “До цього Україна та підтримувані Росією сепаратисти відвели свої війська у трьох пунктах, щоб зменшити ризик ескалації”, - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, у суботу, 11 січня, канцлер Німеччини Ангела Меркель на запрошення Володимира Путіна відвідає Росію з робочим візитом, під час якого планується обговорення ситуації у Сирії, Лівії, Іраку та в Україні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,донбасс,Ангела Меркель,Україна,Німеччина,війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.