УКРОБОРОНПРОМ ЗАПОЧАТКОВУЄ ПРОГРАМУ АВІАКОНСТРУКТОРІВ ІМЕНІ АНТОНОВА

03 березня 2021, 10:57
Власник сторінки
менеджер
0
177
УКРОБОРОНПРОМ ЗАПОЧАТКОВУЄ ПРОГРАМУ АВІАКОНСТРУКТОРІВ ІМЕНІ АНТОНОВА

1 березня на Державному підприємстві "Антонов" відбулися урочистості з нагоди 75-річчя Героя України, видатного пілота-випробувача Олександра Васильовича Галуненка.

Ювіляра привітав зі святом генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Галуненко є насправді легендарною постаттю у вітчизняній авіації. Олександр Васильович проводив льотні випробування Ан-28, Ан-72, Ан-32, Ан-124 "Руслан", Ан-225 "Мрія", Ан-70 тощо і встановив 263 світові авіаційні рекорди, зокрема, тільки на "Мрії" – 234. За встановлення 110 світових авіарекордів в одному польоті на Ан-225 його ім’я занесено до Книги рекордів Гіннеса.

Олександр Галуненко неодноразово брав участь у демонстраційних польотах у салонах та авіаційних виставках: Фарнборо, Лє Бурже, Сан-Дієго, Сингапур, Дубай, Ванкувер, Оклахома, Сіетл, Жуковський, Берлін.

У 2000 році у Харківському авіаційному інституті він захистив кандидатську дисертацію "Проєктування транспортних літаків з урахуванням можливості реалізації силових посадок".

"Сьогодні за дорученням Президента України ми активно працюємо над створенням Програми авіаконструкторів імені Олега Костянтиновича Антонова. Це буде велика честь, якщо до виховання нової генерації видатних українських льотчиків долучаться легенди української авіації як Олександр Галуненко. Ми зробимо все можливе, а якщо потрібно, й неможливе, щоб у ангарах "Антонова" народжувалися нові й нові літаки”, – зазначив очільник Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Також ювіляра привітали в.о. генерального директора ДП "Антонов" Сергій Бичков, колишній Головнокомандувач повітряних сил ЗСУ Ярослав Скалько, народний артист України, виконавець ролі Скворцова у фільмі "У бій ідуть лише старі" Володимир Талашко та інші.

Не зайвим буде підкреслити, що найголовніше багатство України - це її люди, її народ, її таланти, її Герої!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: Украина,Укроборонпром,літаки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.