Китай як ворог світової демократії та нові санкції проти КНР

04 грудня 2019, 17:20
Власник сторінки
Главный координатор Украинского центра свободного Гонконга
0
832
Китай як ворог світової демократії та нові санкції проти КНР

Ми бачимо їх в Арктиці, ми бачимо їх у Африці, ми бачимо їхнє агресивне інвестування у Європейську інфраструктуру та, безумовно, у кібер-простір, - Єнс Столтенберг про КНР на історичній зустрічі


Аналогічні процеси спостерігаються й в Україні. Комуністичний Китай інтегрується у національну інфраструктуру, пропонує дешеві інвестиції у аграрну та інформаційну сферу, наставляючи лапу як на потенційно відкритий для них ринок землі, так і на кібер-сектор, пропонуючи 5G від Хуавею. Паралельно з цим Пекін посилає транші у Росію та окуповані частини Донбасу та загарбаний Крим, посилюючи контроль на бюджетом окупанта.

Для ЄС, США та НАТО факт китайської загрози стає дедалі очевиднішим.

«Тільки за останні п’ять років Китай додав 80 військових кораблів до морських сил – це еквівалентно військово-морським силам Сполученого Королівства. Китай має сотні ракет з дальністю, що заборонена ДРСМД. Нещодавно КНР показала вдосконалену міжконтинентальну ядерну ракету, здатну досягти США та Європи», - додає Столтенберг.

Все це відбувається на фоні величезних корупційних скандалів по світу, до яких причетний Китай. А також до жахливих порушень прав людини у Гонконзі, Сіньцзяні та Тибеті.

Паралельно з цим, сьогодні вночі, Конгрес США фактично одноголосно прийняв Uighur Act 2019, яким передбачаються санкції проти комуністичної номенклатури за масові порушення прав людини у Сіньцзяні. Йдеться про понад мільйон людей, які наразі знаходяться у виправних таборах (концтаборах) з метою «корекції» місцевого мусульманського населення та інакодумців та перетворення їх на китаємовне прокомуністичне населення. Зрозуміло, що Китай відхрещується від усіх порушень та планує заборонити західним дипломатам в’їзд до «проблемного» округу.

Коли остаточный текст акту буде врегульованим конгресом, а потім – підписаним Трампом (іншого виходу у нього вже нема), це буде другим по силі антикитайським законом після Hong Kong Human Rights and Democracy Act у протидії КНР.

Протидія Пекіну наростає й у Австралії та Новій Зеландії, які також планують вжити жорстких санкцій проти КНР. Це пов’язано з чередою шпигунських та корупційних скандалів, що винили через втручання комунізму до справ Океанії, де останньою краплею стала «здача» китайського шпигуна урядові Австралії. Шпигун не тільки передав австралійцям надтаємні документи про плани Китаю проти регіону, але й розкрив плани щодо підривної діяльності у Гонконзі та Тайвані.

Аналогічні процеси відбуваються й у Японії.

2020 рік однозначно стане першим роком глобального супротиву Пекіну. У які б ігри не грав Макрон, всі розуміють, що Росія та Китай не тільки залишаються викликом світовій безпеці, але нарощують співробітництво.

Коли буде завершено аншлюс Білорусі (без великого демократичного протесту це майбутнє – неминуче для сусідів) та створення Союзної держави, що завадить Росії інтегруватися у союз з КНР? Та породити байстрюка, гіршого за СРСР.

Україні також доведеться діяти. Наступного року. І стає очевидним: за умов тектонічних хвилювань геополітики, слабкий уряд без цінностей та чіткої позиції, на національному та міжнародному рівнях, стане не тільки непотрібним, але й злоякісним. І для подолання інфантильної хвороби нам усім доведеться діяти реактивно. Якщо ми хочемо повернути наші землі та бути у демократичній, а не комуністичний, світовій сім’ї.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Китай,КНР,сборная Японии,Владимир Путин,Си Цзиньпин,Йенс Столтенберг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.