Ранок скандалів у Гонконзі

20 листопада 2019, 15:32
Власник сторінки
Главный координатор Украинского центра свободного Гонконга
0
384
Ранок скандалів у Гонконзі

Обшуки малолітніх, посилення комуністичної освіти та боротьба: ранок скандалів у Гонконзі


Бюро з питань освіти відновило навчання у школах Гонконгу, а разом з ними - приниження гідності та порушення прав неповнолітніх. Поліція проводить обшуки в усіх школах, причетних до протестів, а також огляди школярів та їхній речей. Адміністрації шкіл підтримують ці заходи.

Вночі під відділками поліції збираються баткьки ув’язнених дітей, які були заарештовані в ході протестів.

Паралельно з цим Бюро освіти вбачає причиною протестів недостатню патріотично-комуністичну освіту у школах. Воно вже розроблює нові правила церемоніалу для підняття патріотичного духу, урочисті щоранкові заходи щодо китайського прапору та співи гімна КНР у Гонконзі.

Нагадаю, що саме з боротьби проти національної патріотичної освіти розпочалася кар’єра Джошуа Вонга, тоді 14-річного школяра. Це був 2012 рік. Ці протести призвели пізніше до Революції парасольок.

З`являється ще більше відео розгонів протестів по ночах. При цьому, загальна атмосфера - затишшя перед наступною бурею.

З’явилася також сенсаційна новина, що серед протестувальників політеху була праонука екс-прем’єра КНР Чжу Жунцзи. Її, зокрема, шукали перші особи Гонконгу. За іншою інформацію, вона має ментальну інвалідність, і не може розуміти зміст протестів. У такому разі активісти ставлять питання: а як вона змогла стати студенткою Політеху у такому разі? Прояснення буде скоро, але ризики для компартії - величезні.

Також було опубліковане ексклюзивне інтерв’ю з поліцейським у відставці, що захищав протестувальників. У ньому він розповідає про свої антикитайські погляди, пов`язані з діями уряду КНР.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: протесты в Гонконге
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.