70 років з моменту завершення Корейської війни: аналізуючи уроки

22 жовтня 2020, 16:19
Власник сторінки
Главный координатор Украинского центра свободного Гонконга
0
506
70 років з моменту завершення Корейської війни: аналізуючи уроки

Цього жовтня світ зустрічає 70-ті роковини з моменту завершення Корейської війни – однієї з найбільших трагедій в історії людства, що призвела до розділення Корейського півострова та цілого народу


Загальновідомо, що головною причиною трагедії був комуністичний блок на чолі з СРСР та невизнаною на той момент КНР. Зокрема, йдеться про «чорну угоду» між Сталіним та корейськими комуністами на чолі з династією Кімів, а також ненавчену, однак мільйону армію китайських загарбників, що за наказом радянського агресора вторглися на корейську землю. 

Фактично, СРСР і КНР є винними в утворенні найогиднішої «соціалістичної республіки» у світі – КНДР, що стала концтабором для мільйонів корейців, які опинилися не на тій стороні 38-ї паралелі.

Однак, слідом за новоствореним наративом «китайсько-російської перемоги» у Другій світовій (що вже ретранслюється як на кремлівських, так і на китайських телеканалах), відтворюється нова, «героїчна» історія китайсько-совєтського тріумфу у «визволенні» корейців з-під «демократичної окупації». 

Нагадаю, що минулого тижня Пекін розпочав затравлювання мега-популярного корейського гурту BTS, що виступив з чіткою продемократичною та патріотичною позицією, з засудженням китайсько-російської комуністичної агресії. Проте, цей скандальний кейс є лиш елементом «нової історії» від Сі Цзіньпіна.

Під час «урочистих заходів», приурочених до дня завершення Корейської війни, китайський диктатор Сі заявив, що «Перемога у війні проти американської агресії та допомога Кореї (прим.: комуністичній) – це перемога справедливості, миру та людства… Дух перемоги буде надихати китайський народу та китайську націю долати труднощі та перемагати всіх ворогів».

Окрім цього, урядові сміттярки вже віщають про те, що корейська трагедія стала «справедливою війною та життєвоважливим випробуванням для зрощення КНР», а також «символом китайської єдності задля перемоги над Америкою».

Виявом цього є й штамповка статей від рупору пропаганди Global Times, яка присвятила десятки статей «китайському тріумфу над Америкою» - наведу лиш деякі з них у дужках.

Ба більше: китайська пропаганда почала активно переносити «спогади про звільнення Кореї від американців» на «готовність звільнити Тайвань». І це на фоні урочистої заяви Сі про те, що КНР вже готова вести війну (певно, проти світової демократії), і наказав військам готуватися до агресії.

До пропаганди «китайської визвольної боротьби» підключаються всі засоби: телесеріали, фільми та навіть дитяча анімація – усе, аби «виховати» нове покоління до майбутніх воєн. 

Аналізуючи перспективи посилення китайської агресивності, американські аналітики все чіткіше заявляють про необхідність завершити політику «Одного Китаю» - з огляду на уроки Корейської війни. Зокрема, Wall Street Journal чітко відмічає: необхідно негайно визнати суверенітет Тайваню, аби попередити нову трагедію.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Северная Корея,Южная Корея,Китай,война на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.