Санта не прийшов: кров, газ та масові арешти у різдвяну ніч у Гонконзі

27 грудня 2019, 10:35
Власник сторінки
Главный координатор Украинского центра свободного Гонконга
0
479
Санта не прийшов: кров, газ та масові арешти у різдвяну ніч у Гонконзі

Після місяця відносного спокою після виборів до місцевих рад поліція Гонконгу знов вдалася до крайньої жорстокості та нелюдської поведінки.

Після місяця відносного спокою після виборів до місцевих рад поліція Гонконгу знов вдалася до крайньої жорстокості та нелюдської поведінки.

Підставою для цього став різдвяний демократичний марш на підтримку 5 вимог протестувальників і головну наразі вимогу - звільнення понад 6000 політичних в’язнів, затриманих протягом 200 днів протестів, серед яких - діти , літні люди та люди з інвалідністю.

Громадяни Гонконгу, серед яких велика більшість - християни, сподівалися, що уряд не вдастся до кривавих розгонів через різдвяні дні. Однак, Керрі Лам, голова адміністрації, заявила, що громадяни «спричиняють руйнацію», а тому місто має бути зачищене.

Поліція атакувала фактично всі великі торгівельні центри, що є в місті, адже ТЦ - головні центри «повсталої» молоді після університетів. Вперше поліція застосовувала газові заряди прямо на поверхах молів, на ескалаторах ТЦ. Разом з масовими обшуками, вони влаштовували зачистки прямо у магазинах, жбурляючи газ та час від часу застосовуючи вогнепальну зброю.

Зачистки не вщухали й на вулицях, де поліція не цуралася атакувати магазини «все по 10 доларів» та лавки вуличної їжі.

Є випадки скинення студента з другого поверху ТЦ, поранення літньої власниці стріт-фуд лавки, а також розпилення токсичного газу біля входу в один з найдорожчих готелів Гонконгу. Звісно, не обійшлося й без вибитих очей. Особливо жорстко поліція вчиняла з затриманими студентами, адже стріляла балонами прямо в очі людям, які лежали на підлозі, з відстані значно менше метра.

Газ розпилювали фактично в усіх, хто був на Різдво у центрі міста, а тому постраждало досить багато людей.

Керрі Лам продовжує звинувачувати в усьому протестувальників, ігноруючи масові політичні порушення, які вчиняв уряд протягом місяця, такі як дискваліфікації демократичних депутатів, а також чергове відкриття проваджень проти топ-демократів.

Зрозуміло, що протести у Гонконзі вже не можуть обмежитися 2019 роком.

Але навіть факт того, що й 2020 буде буремним, громадяни Гонконгу не втрачають віри. Вони бажать не просто щасливого Різдва, але й перемоги демократії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: протесты в Гонконге
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.