РЕАЛІЇ ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ: ЧОГО ОЧІКУВАТИ УКРАЇНЦЯМ?

18 листопада 2019, 13:20
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
66
РЕАЛІЇ ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ: ЧОГО ОЧІКУВАТИ УКРАЇНЦЯМ?

Мітинги аграріїв під стінами Верховної Ради, перекриття доріг по всій Україні та безліч звернень фермерів до парламентарів аби їх почули.

Українців довели до радикальних дій, аби землі, якими вони користуються багато років, або з яких отримують паї не продавали. Аграрії намагаються привернути увагу влади до можливих негативних наслідків. Наприклад, зараз же за оренду землі люди регулярно отримують кошти, і це все ж таки постійна фінансова допомога. У випадку якщо на ці території прийдуть іноземні підприємці і викуплять їх, то громадяни отримають гроші лише одноразово і це не єдина проблема.

Незважаючи на усі протести та прохання, депутати, яких тільки-но ми самі з вами обрали, не почули звичайних громадян. І вже 13 листопада більшістю голосів депутати підтримали законопроект у першому читанні. 240 нардепів проголосували «ЗА».

І все це відбувається в умовах, коли Україна знаходиться в заручниках від траншів МВФ, транзиту газу з Росії та війни. Від усіх цих факторів найбільше страждають українці. Влада, яка повинна забезпечувати розвиток держави, замість цього не може навіть сприяти аби народ просто виживав. Через це ми втрачаємо культурну ідентичність країни, люди змушені від’їжджати за кордон. А влада замість того аби вплинути на це, просто імітує усі державні процеси.

Практично всі компетенції управління в усіх областях втрачені або значно погіршені. Україна знаходиться в стані проксі-війни, а згенероване інформаційне зашумлення, не дозволяє людям зрозуміти, що відбувається в країні насправді.

На фоні всіх цих процесів, та в стані коли країна залежить від зовнішніх факторів, в державі піднімається дуже важливе питання – відкриття ринку землі. Парламентарі приводять досить неконкретні аргументи – а саме, що продаж землі на їх думку має залучити інвестиції, окрім цього нічого іншого не можуть сказати в захист їх «земельної реформи». А до чого це доведе насправді – Україна просто почне втрачати свої території. Головний меседж Зеленського на інавгурації: «Я хочу щоб в цій країні кожен викладач жив як Президент», але поки це не втілюється в життя, а навпаки, прийняття закону про продаж землі по суті багатих робить ще багатшими, а бідних - біднішими.

Після розпаду СРСР в країні була проведена приватизація державної власності, всі громадяни України отримали приватизаційні сертифікати, на підставі яких усі мали змогу придбати нерухомість в приватну власність. Тоді людей позбавили заводів, і по цій же «схемі» зараз позбавляють землі.

В суворій дійсності ми маємо колосальні втрати у всіх промислових галузях, глобальна кількість підприємств фактично утилізована. По цьому принципу зараз хочуть протягнути і земельний закон. А задамо питання чи вигідно це для країни? Відповідь очевидна: стовідсотково «НІ»! Гонитва за миттєвою та одноразовою вигодою призведе до банальної втрати територій, і як наслідок, можливої втрати найголовнішої цінності держави – землі, на якій розташована Україна.

Тому, не лише голосування, а саме порушення питання про продаж землі  - це вже є справжній злочин.  Справжній управлінець державою, не має права навіть подумати про продаж території держави – це власність не лише особисто його, а усього народу, і перш за все такі рішення необхідно приймати на референдумах. В результаті такої реформи, з часом Президенту навіть нічим буде керувати.

Ухвалення закону про обіг земель - це лише перший крок. Далі буде збільшення податку на землю, щоб пай у власності став тягарем для бідних селян. Щоб власники паїв змушені були їх продати. Про це нам не скажуть сьогодні. Багато з них навіть не розуміють гри. Крок за кроком земля піде в руки західних латифундистів задарма. І потім наші фермери будуть змушені орендувати поля у них і віддавати левову частку прибутку. І як підсумок: село збідніє!!!

З урахуванням зростаючого державного боргу України до 84 млрд доларів, виникає думка обміну держборгу за українські землі. І у випадку остаточного прийняття цього закону ми прості українці втратимо свою країну, а це може привести до розпаду держави. Ми вважаємо, що продаж землі є неприпустимим. Наша земля це ми, це наш народ. Ми землею не торгуємо!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.