Етнічні меншини Закарпаття продовжують слідувати офіційному курсу Будапешта

21 жовтня 2019, 14:19
Власник сторінки
0
158
Етнічні меншини Закарпаття продовжують слідувати офіційному курсу Будапешта

Закарпатські угорці збираються звернутися до української влади з проханням про створення ОТГ з центром у Берегові.

Закарпатські угорці збираються звернутися до української влади з проханням про створення ОТГ з центром у Берегові, куди увійшли б населені пункти, де проживає переважно угорськомовне населення області. Про це заявив заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто в інтерв'ю виданню KiSzo.

На думку Барто, плани Києва залишити з 13 районів Закарпаття всього чотири з центрами в Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Тячеві, абсолютно неприпустимо для місцевих угорців.

Однак, попри всі ті виклики, що стоять перед нашою державою в контексті відновлення територіальної цілісності та миру, а також проведення реформ, Україна докладала і продовжує докладати послідовних зусиль для підтримки закордонних українців.

Але питання територіальної цілісності ніколи не будуть предметом для компромісів. До того ж, як можна йти на компроміси з тими, хто виступає проти територіальної цілісності нашої держави, підтримує окупацію Росією частини нашої території чи ж закликає до перегляду кордонів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.