Партія В. Орбана програла вибори мера в Будапешті та десяти великих містах

17 жовтня 2019, 10:18
Власник сторінки
0
53
Партія В. Орбана програла вибори мера в Будапешті та десяти великих містах

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан зазнав найбільшої політичної невдачі за десятиліття, коли кандидат від опозиції переміг чинного мера, свого опонента від партії влади.

Угорська опозиція вперше об'єдналася проти В. Орбана на місцевих виборах. Вибори мера в м. Будапешт виграв єдиний кандидат від опозиції, представник соціалістів MSZP-Párbeszéd Гергей Корачонь. Провладні ЗМІ змальовували його як одного з ключових агентів Сороса та захисників мігрантів.

Г. Корачонь зумів витіснити з посади чинного мера Іштвана Торловша, підтримуваного Орбаном, із результатом 50,6% проти 44,3%.

Крім Будапешта, об'єднані сили опозиції виграли місцеві вибори в десяти великих угорських містах, зокрема, в Мішкольці, Печі і Дунауйвароші.

Партія Віктора Орбана "Фідес" надалі залишається дуже популярною у сільській місцевості.

Особливого градусу напруги створило протистояння біля кордону з Україною - у деякі села раптово почали привозити невідомих нікому людей. Виявилося, що це особи з подвійним українсько-угорським громадянством, які прописані в Угорщині, але тут не проживають.

За інформацією угорського порталу 444, між місцевими жителями та людьми, які насправді там не живуть, стався конфлікт. У Кішпаладі незалежний кандидат Норберт Абрі змагався з Барнабашем Мадяром, кандидатом від Fidesz-KDNP.

Портал цитує слова Норберта Абрі: "Село повстало проти подвійних громадян. Люди не хочуть, щоб вони тут щось вирішували!".

Подібна схема "підвозу" осіб з подвійним громадянством із Закарпаття була зафіксована і на виборах в Угорщині навесні 2018 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Україна,Угорщина,#вибори,національні меншинства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.