Виборів під дулами кулеметів не буде

07 жовтня 2019, 15:41
Власник сторінки
менеджер
0
25

«Це означає, що ніяких виборів під дулами кулеметів не буде і не може бути», — сказав Президент. Він підкреслив, що «кордон повинен бути нашим».

Пройшло сім днів, як у Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. 

Це була не перша і не остання Тристороння зустріч. Але ця зустріч була надто резонансною…

Уже ввечері, 1 жовтня на спеціальному брифінгу для журналістів Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка. 

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми узгоджуємо текст «формули Штайнмаєра», — сказав Президент і додав, що ця формула повинна бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, якого ще немає.

Крім того, Президент пояснив суть формули. Так, за його словами, тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей починає діяти на постійній основі за умови, що там відбудуться вибори відповідно до Конституції та законів України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли за стандартами ОБСЄ і демократичних виборів.

«Це означає, що ніяких виборів під дулами кулеметів не буде і не може бути», — сказав Президент. Він підкреслив, що «кордон повинен бути нашим».

В. Зеленський зазначив також «дуже важливий момент»: нинішній закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року, тому «буде новий закон, який розроблятиме парламент в тісній співпраці і публічному обговоренні з суспільством».

«У цьому новому законі не буде перейдена жодна червона лінія, тому ні, не буде ніколи і ніякої капітуляції. Ніякої», — зазначив Президент.

Отже, що повинно бути у підсумку?

Кордон повинен бути нашим.

Ніяких виборів під дулами кулеметів не буде і не може бути.

Закон про особливий статус Донбасу.

Закон про особливий статус Донбасу запрацює після повернення контролю України над захопленою ділянкою кордону на Сході. 

Проведення виборів на окупованих територіях згідно українського законодавства й після того, як їх визнає ОБСЄ.

Зберегти інтереси держави, повернути території і людей!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,ОБСЕ,Президент Украины,кордон,Донбас,Владимир Зеленский,Миссия ОБСЕ на Донбассе,окупированные территории
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.