Полонений російський найманець: “Российские СМИ – полная чушь и враньё”.

01 жовтня 2019, 18:02
Власник сторінки
Свободный корреспондент
0
578
Полонений російський найманець: “Российские СМИ –  полная чушь и враньё”.

До рук волонтерів потрапило відео, яке доводить участь у бойових діях та окупацію збройними силами РФ території України у 2014 році.

У відео потрапило опитування російського найманця із Новосибірська Івана Копилова, який разом з іншими учасниками військового формування РФ після бойових дій під Авдіївкою 26 січня 2015 року були оточені підрозділом Збройних сил України.
За його свідченнями, він приїхав в Україну через неправдиві повідомлення російських ЗМІ. З сепаратистських сайтів він дізнався, що в Ростові-на-Дону є тренувальний табір:
-    Я приехал в Ростов в октябре, прошел короткую подготовку по специализации автоматчик. Там учили работать с оружием, правильно двигаться. Учили российские офицеры. В октябре 2014 года нас отправили через границу ночью на «Уралах». Со мной ехали человек 20.
На питання, чи були серед найманців засуджені, він відповів:
-    Скорее всего да, потому что в батальоне «Восток» было достаточное количество осужденных. В моем взводе было 2 осужденных, один из России, один местный. Мы попали на 4-тую базу в Донецке. Это база «Востока». Оттуда нас перекинули на Ясиноватую. Мы держали дорогу на аэропорт и блокпосты.
За словами найманця, на озброєнні в батальйоні було стрілецьку зброю, міномети, «Гради», танки, самохідні гаубиці.
Копилов також розповів, що командир батальйону з позивним «Минск», звати Анатолій, раніше служив в російській армії.
За словами бойовика, в полон потрапили 8 людей, двоє з них - росіяни
В кінці відео Копилов попросив вибачення за те, що воював проти українців. Також, він зауважив, що велика кількість найманців у незаконних збройних формуваннях приїхали в Україну у результаті впливу інформаційних повідомлень та репортажів із російських ЗМІ та додав:
-    Хочу передать всем чтобы меньше смотрели российсие СМИ, потому что там показывают неправду. Всё что там показывают – это полная чушь и враньё. На самом деле в Украине всё абсолютно по-другому.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Терроризм,ФСБ,Антитеррористическая операция,ДНР,ЛНР,наемники,война на Донбассе,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.