20.01.2020 - ДЕНЬ, КОЛИ «ПОМРЕ» БЕЗКОШТОВНЕ ТВ

07 серпня 2019, 14:51
Власник сторінки
0
182
20.01.2020 - ДЕНЬ, КОЛИ «ПОМРЕ» БЕЗКОШТОВНЕ ТВ

Для багатьох те, що я зараз напишу буде новиною, при чому з позначкою «сенсація», для когось це уже не новина. Хтось дуже проти цього, а хтось дуже за (як я, наприклад).



Справа у тому, що вже з 20 січня 2020 року в Україні буде закодовано супутникове телебачення. Можливо не все, але точно будуть закодовані найбільші телеканали («1+1», «Україна», «СТБ», «Новий канал», «ICTV», «2+2», «ТЕТ» і тд).

Зараз близько 1/3 українців дивляться саме безкоштовне супутникове ТВ.

Але, дивитися ці канали можна буде і надалі - достатньо просто придбати спеціальний тюнер-декодер, подзвонити в колл-центр (зробити активацію) і вчасно сплачувати абонплату. цей тюнер-декодер можна придбати уже зараз приблизно за 1000 грн. Експерти радять купувати уже зараз, але я не раджу цього робити. По-перше, ціни зараз завищені і впадуть з часом, а по-друге, власники каналів знову можуть передумати і ще на рік подвинути плани по кодуванню, як вони це уже робили у 2018 і 2019 роках.

Важливо: це стосується лише безплатного супутникового ТВ. Якщо ви уже користуєтесь «Віасат» чи «Екстра», то для вас нічого не зміниться.

Щодо абонплати, то власники каналів обіцяють, що «вона буде помірною». Швидше за все один канал буде коштувати від 0.40 до 1.00 грн/місяць в залежності від рейтинга канала. Наприклад канал «1+1» може коштувати 1 грн/місяць, а канал «ТЕТ» 0.40 грн/місяць.

Чому кодування безкоштовного ТВ це добре (на мою думку)?
1. Це боротьба з піратством.
2. Це покращення якості контенту. Можна очікувати показу, наприклад, багатьох американських ТОП-серіалів, які зараз безкоштовно транслювати у нас немає сенсу.
3. Це уже політики стосується, більшість людей просто не захочуть платити за новинні канали, а будуть проплачувати лише ті, які цікаво дивитися постійно (кіно, спорт і тд). Зменшення глядачів новинних каналів позбавить олігархів впливу на людей через свої ТВ.
4. Це дасть поштовх у розвитку інтернет-ТВ, інтернет-кінотеатрів і тд.

В останні 6 місяці перед кодуванням канали обіцяють провести «інформаційну кампанію», щоб кожен дізнався про це і мав час прийняти рішення що робити далі - продати телевізор чи купити тюнер-декодер.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.