«АВАКОВ: ЗВІЛЬНИТИ НЕ МОЖНА ЗАЛИШИТИ»

07 серпня 2019, 14:47
Власник сторінки
0
92
«АВАКОВ: ЗВІЛЬНИТИ НЕ МОЖНА ЗАЛИШИТИ»

Дуже багато розмов ходить навколо нинішнього Міністра Внутрішніх Справ Арсена Авакова. Люди вимагають його звільнити, ЗеКоманда його не критикує, ходять чутки що він залишиться, ніхто не знає що буде далі і що з ним робити. Спробую пояснити, чому залишати Авакова небезпечно і чому звільняти його ще більше небезпечніше.



Почну зі свого особистого до нього ставлення, коротко - я проти Авакова. А нижче ви почитаєте і зрозумієте чому саме.

Хто такий Арсен Аваков? Коротко: жив і працював у Харкові, там же був і губернатором, там же став місцевим «царьком», і там же йшов у мери Харкова де дуже мінімально і зі скандалом програв Кернесу (на якого було скоєно напад, коли Аваков став уже МВС, і Кернес звинувачував у цьому саме Авакова). Також Аваков «кришує» по всій Україні ігорний бізнес і «бурштинову мафію». Крім того, саме Аваков контролює «АЗОВ» і «Національні дружини». Також під повним контролем Авакова Нацгвардія.
Крім того, за різними даними Аваков є доларовим мультимільйонером і його статки оцінюють у 300-600 млн дол.
Але і це ще не все - Аваков налагодив дуже хороші відносини і співпрацю з багатьма Західними силовиками і політиками, які зараз дуже сильно тиснуть на Зеленського, щоб він залишив Авакова на високій посаді. За чутками, Захід просить Зеленського або залити Авакова Міністром, або, як мінімум, дати посаду голова Нацполіції чи командуючого Нацгвардії.
Аваков відмовляється закуповувати для Нацполіції і Нацгвардії українське озброєння і все більше закуповує його на Заході, особливо у Франції (гелікоптери і катера), що не є випадковим. Він знає про хороші відносини Зеленського з Макроном, і купуючи французьку техніку він хоче, що їх бізнес «замолвил словечко» за него перед Макроном, а тот уже перед Зеленским.

Саме Захід вмовив Авакова бути нейтральним на виборах і забезпечити максимально чесний виборчий процес. В замін йому гарантували повну підтримку і надалі. Це дуже допомогло ЗеКоманді на обох виборах, і саме тому вони не критикують Авакова.

Ось це все і робить його зараз одним з найвпливовіших людей в Україні.

Ходять чутки, що Зеленський дуже не хоче залишати Авакова, причини такі:
1. Аваков непідконтрольний. Він може як «грати» за Зеленського, так і проти. А це як не як МВД, від цієї структури залежать більшість реформ.
2. Аваков і суспільство. Залишивши Авакова при владі Зеленський втратить якийсь % рейтингів відразу ж, на чому зіграють опоненти тут же.

Але, є і причини, по яких Зеленський боїться звільняти Авакова і йти з ним на конфлікт:
1. Аваков і радикали. Як тільки Зеленський відмовить Авакову, тут же проти ЗеКоманди розпочнуться акції від НацДружин. Замінити швидко все керівництво Нацполіції і Нацгвардії не вийде, а потрібно, бо там люди Авакова. а значить, вулиця не буде під контролем Зеленського і це загрожує навіть держпереворотом (а чутки ходили ще при Порошенко, що Аваков виношував плани захвату влади силовим шляхом).
2. Аваков і мафія. Проти всієї ЗеКоманди можуть початися різні дії від Мафії, якщо Аваков дасть команду залякати владу і змусити Зеленського переглянути своє рішення щодо нього.
3. Аваков і Захід. У разі не призначення Авакова, той може зіпсувати відноси ОП з декількома Західними країнами, з якими нам краще дружити.

Станом на зараз, як бачимо, все схиляється до того, що Авакова вигідніше залишити на якійсь високій посаді, ніж йти з ним на конфлікт. Перед Зеленським ще одна складна «задачка», яку вирішувати потрібно уже у серпні, як і не менш складну «задачку» з Трампом і Байденом, про яку я писав раніше. Таке от «наследство» дісталось новій владі від попередньої Mafia Team...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: МВД,МВС,Владимир Зеленский,Петр Порошенко,Арсен Аваков,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.