Донбас – у Росію, Кузбас – у Канаду?

17 червня 2019, 13:00
Власник сторінки
0
44

На Донбасі чорний сніг поки що не падає, але ще декілька років російської окупації – і станеться те ж, що на Кузбасі.

Донбас – у Росію, Кузбас – у Канаду?

 

Мешканці міста Кісєльовськ Кемеровської області записали відео-звернення, в якому просять канадський уряд визнати їх біженцями і дати дозвіл на переселення до їхньої країни.

Кісєльовці скаржаться на те, що у результаті відкритого видобування вугілля в їхньому місті значно погіршилась екологічна ситуація. Дійшло до того, що випадає чорний сніг.

Звернення до російського уряду, особисто до Путіна не дають нічого. Найвищі посадові особи відмовчуються, а чиновники меншого калібру звинувачують кісєльовців у не патріотизмі.

20 червня Путін матиме розмову з Росією. Звісно, відповідатиме на обрані його помічниками питання, які не нестимуть прямої загрози президенту. Так було у всі попередні роки. Путін обирає декілька конфліктних ситуацій, обіцяючи розв’язати проблеми. Щоправда, через рік, під час наступної зустрічі з росіянами, ніхто вже не згадує, чи вдалося щось зробити. Натомість набираються нові проблеми, які Путін має розв’язати, показуючи, який добрий цар у росіян – на відміну від місцевого начальства, яке віддалилося від народу на космічну відстань. Звісно, зі справедливістю це не має жодного значення, але кремлівські пропагандисти намагаються тримати рейтинг Путіна на належному рівні.

Не знаю, чи проблема кісєльовців і чорного снігу, який падає на їхні голови, буде донесена Путіну. Швидше за все, ні, адже ті посміли звернутися до канадців, які найбільш активно застосовують санкції проти Росії. А якщо цю проблему вдасться розв’язати найближчим часом, вбухавши купу грошей, Путін з пропагандивною метою візьметься за це, щоби втерти носа канадцям. Побачимо, що насправді відбудеться 20 червня.

Не візьметься за розв’язання проблеми кісєльовців і головний кремлівський рупор – Євгєній Кісєльов. Бодай із солідарності з людьми, чиє місто носить його прізвище. Кісєльов коливатиметься разом з лінією партією.

Цей випадок міг би стати, але не стане серйозною пересторогою для мешканців Донбасу, які прагнуть отримати російські паспорти. Одурманені кремлівською пропагандою, вони навіть не замисляться, що їх очікуватиме в Росії. На Донбасі чорний сніг поки що не падає, але ще декілька років російської окупації – і станеться те ж, що на Кузбасі.

 

Анатолій ВЛАСЮК

17 червня 2019 року

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Донбас,Путін,Кузбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.