Портнов: помста чи справедливість?

12 червня 2019, 19:49
Власник сторінки
0
58

Але історична справедливість восторжествує лише тоді, коли відбудеться Нюрнберг над Путіним.

           Нині Андрій Портнов виконує в Україні головну роль борця за справедливість. Звісно, це ще не означає, що він є таким насправді.

Перед собою Портнов поставив два завдання: не допустити до парламенту партію Порошенка, а її лідера посадити. Для цього в різноманітні органи надсилає подання про порушення кримінальних проваджень проти колишнього президента.

З-за спини Андрія Портнова видно Кремль. Утікач і мислить по-московськи. Вслід за російськими пропагандистами каже про Нюрнберг для Порошенка. А про Нюрнберг для Путіна не подумали, пане юристе? Чи, як і в Кремлі, вважаєте Порошенка нацистом? Перша справа про Порошенка теж у кремлівському річищі – щодо моряків у Керченській затоці. Та ж путінська риторика, підкріплена буцімто юридичними посиланнями на закони.

Янукович перехопив Портнова у Тимошенко, поставивши його першим заступником своєї адміністрації. Прихильники Тимошенко й досі вважають Портнова зрадником, який продався за тридцять срібняків. Разом із Лавриновичем Портнов використовував юридичну казуїстику для захисту злочинного режиму Януковича.

Після відомих подій п’ятирічної давнини Портнов спочатку втік до Москви, а потім перебрався до Відня. Європа йому все-таки ближче, ніж Азія. Українським юристам не вистачило снаги, щоби запроторити його за грати. Та й хто б це зробив, якщо залишилися судді, путівку в життя яким давав Портнов, а Порошенкові не вдалося радикально реформувати судову систему?

Лише наївний думає, що Портнов стосовно Порошенка хоче справедливості. Елементарна помста – основний мотив нинішньої його бурхливої діяльності.

Нам треба пережити важкі часи. Ті, хто причетні до злочинів, мають бути покарані. Порошенко не виняток. Але історична справедливість восторжествує лише тоді, коли відбудеться Нюрнберг над Путіним. На лаві підсудних за його спиною знайдеться місце і Портнову. Російський реванш, у тім числі й по-портновськи, не вдасться.

 

Анатолій ВЛАСЮК

12 червня 2019 року        

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.