Коли обваляться рейтинги Зеленського і “Слуги народу”?

03 червня 2019, 19:44
Власник сторінки
0
23

Підсумком перших ста днів президентства Зеленського стануть нові Верховна Рада України та уряд, особисто віддані йому, тому відпаде потреба зважати на рейтинги.

Рейтинг президента почав падати після призначень в адміністрацію та затишку в питаннях миру на Донбасі. Внутрішня соціологія показує більш стрімке падіння, ніж соціологія офіційна.

Рейтинг “Слуги народу” за інерцією зростає, але темпи помітно уповільнились. Якщо восьмого червня на з’їзді партії оприлюднять прізвища мажоритарників і тих, хто в списку, рейтинг до виборів може обвалитись. Тому обіцянку керівника виборчої кампанії вивести на світ Божий 450 прихильників Зеленського можуть скоректувати. Тоді ми побачимо лише впізнавані обличчя без помітної втрати іміджу президента і партії.

Зеленський і його команда на парламентських виборах хочуть повторити успіх 21 квітня. Звісно, на 73 відсотки виборців сподіватися не слід, але на однопартійну коаліцію “Слуги народу” вони розраховують.

Відбір кандидатів у народні депутати України від партії “Слуга народу” – звичайнісінька профанація. Попри кадровий голод в абсолютній більшості потрібні прізвища вже визначені. Насмішка з демократії – ноу-хау Зеленського.

Однопартійна парламентська більшість неприйнятна для партій Порошенка і Медведчука-Мураєва, які, мабуть, об’єднаються. Натомість Тимошенко, якщо Зеленський не набере понад 50 відсотків, захоче скористатися “золотою акцією” у вигляді посади прем’єр-міністра. Але все залежатиме від кількості депутатських мандатів “Батьківщини”. Цю посаду навряд чи їй віддадуть, хоча це стане основною умовою входження Тимошенко до коаліції. Підсилити “Слугу народу” можуть мажоритарники. Зрештою, Зеленському потрібна конституційна більшість у Верховній Раді.

Підсумком перших ста днів президентства Зеленського стануть нові Верховна Рада України та уряд, особисто віддані йому, тому відпаде потреба зважати на рейтинги.

 

Анатолій ВЛАСЮК

3 червня 2019 року  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.