Масові розстріли: від США до України…

03 червня 2019, 12:11
Власник сторінки
0
38
Масові розстріли: від США до України…
mass shooting

Масшутінг у Сполучених Штатах порушив питання чому відбуваються масові напади і чи є підстави для них в Україні

Черговий масовий розстріл відбувся у США. 12 осіб, у тому числі й нападник – загинули. Що формує таку поведінку?
Надмірний індивідуалізм. Ідеологія лідерства та гострого ставлення до власних досягнень мають зворотну сторону, - не всі дотягують по поставленої планки. А фруструють усі по різному. У тому числі й через насилля до інших. У США ідеологія досягнень стала державною. У нас - стає. Подивіться лише на кількість "інститутів лідерства" в Україні.
Наявність зброї на руках у населення - не причина подібних масових розстрілів. Щонайменше, схожі ситуації ми бачимо в країнах, де короткостволи для громадяни заборонені. У тій же РФ. Але - доступність зброї це причина для того, щоб кількість жертв від таких нападів зростала. Ножом чи автомобілем досягти масовості технічно складно.
Насилля невід’ємне від людини. Якими б гуманітарними концепціями ми не придушували його, воно буде проявлятись або в інших формах ненависті, або - придушуватись і формувати певні комплекси. Вихід не в тому, щоб людину повернути у "війну всіх проти всіх". А у тому, щоб каналізувати насилля. Зробити його соціально безпечним.
Спрощення. ніби на всі проблеми існує одне рішення. І коли ми зіштовхуємось хоч з якою несправедливістю, "найкраще" рішення, яке здається - це покарати того, хто привів до несправедливості. Може це від того, що багатьох фізично чи психологічно карали у дитинстві, а не пояснювали чому так не можна. 
5) Наслідування та «червона лінія». Ефект доміно взагалі властивий багатьом злочинам. Почув-захотілось повторити. А «червона лінія» - це межа. Коли такий напад уже відбувся у суспільстві, то для майбутніх потенційних злочинців ця моральна межа уже перейдена. І зупинити такі злочини стає складно.
Багато з цих причин ми маємо і в нас. Але поки що пошуки справедливості на мирній частині суспільства обмежуються підривом гранат у генделиках та, значно рідше, - у судах. Але проблеми та причини до масових розстрілів є. І якщо їх не вирішувати, то з часом таку ж практику ми матимемо і в Україні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: насилие,расстрел
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.