Зеленський: мир на Донбасі чи капітуляція?

30 травня 2019, 12:30
Власник сторінки
1
97

Міністри закордонних справ провідних європейських країн змушуватимуть Зеленського втілювати у життя так званий план Помпео-Лаврова.

           Не треба бути експертом, щоби не помітити зміну риторики і дій США та Європи щодо України. І це пов’язано не лише з тим, що замість Порошенка президентом став Зеленський. Росія суттєво зміцнила свої геополітичні та геостратегічні позиції, втручаючись у внутрішні справи США та європейських країн.

Від самого початку анексії Криму, російсько-української війни США та Європа не зробили усього належного, щоби зупинити агресію Кремля. Побоювання ядерної кнопки у Москві – відмазка для нерішучих.

Путіну сподобалося, що Зеленський готовий стати перед ним на коліна, щоби припинити війну на Донбасі. Слово – не горобець, випустиш – не впіймаєш. Тепер прихильники Зеленського можуть по-різному трактувати цю фразу, але Путін намагатиметься дотиснути українського президента, схиливши його до капітуляції перед Росією.

Прагнення Зеленського повернути захоплених у полон українських моряків похвальне, але навряд чи це стане лакмусовим папірцем для визначення того, чи хоче Росія закінчити війну на Донбасі. Слід зрозуміти, що Путіну важливо постійно тримати Україну в підвішеному стані, тому з його боку можливий лише торг стосовно моряків, та й то тоді, коли російський суд, найгуманніший суд у світі (ха-ха!), засудить їх за повною кремлівською програмою. А ось на які поступки здатний Зеленський – ми не знаємо.

Міністри закордонних справ провідних європейських країн змушуватимуть Зеленського втілювати у життя так званий план Помпео-Лаврова. Трагікомічно, але в чому суть цього плану, ми теж не знаємо. Очевидно лише те, що Україні запропонують набагато гірші умови, ніж це було за Порошенка.

Підтримка України США та Європою ще деякий час продовжуватиметься за інерцією, аж поки Зеленський не усвідомить, у яке лайно він вступив, погоджуючись стати президентом. Зеленському не залишиться нічого іншого, ніж продовжувати курс Порошенка, або капітулювати перед Росією. Уже не обійдеться жартами і чорним гумором, як у “Вечірньому кварталі”, а мирне врегулювання на Донбасі не прописане у фільмі про Голобородька.

 

Анатолій ВЛАСЮК

30 травня 2019 року  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.