Чи об’єднаються Порошенко і Тимошенко?

27 травня 2019, 19:28
Власник сторінки
0
29

Якби Порошенко й Тимошенко були державниками, вони б об’єдналися не проти Зеленського, а проти Путіна, який прагне створити РУБ(ль) – союзну республіку в складі Росії, України та Білорусі.

        Демократи об’єднуються за п’ять хвилин до розстрілу. Порошенко і Тимошенко не демократи.

Президентські амбіції Тимошенко не дозволяють їй на рівних умовах працювати у команді. Так було з Ющенком, коли її “попросили” піти із посади прем’єр-міністра. З Януковичем їй не вдалося створити “ширку”, коли “Батьківщина” і Партія регіонів хотіли узурпувати владу. Роль “молодшого брата” змусила Тимошенко піти із коаліції, створеної під Порошенка.

Порошенко вміє працювати в команді, про що свідчать його міністерські посади за різних президентів. Однак, отримавши одного разу булаву, він уже не буде знижувати планку. Порошенко або гордий одинак, або інші повинні підпорядковуватися йому.

Зеленський подає сигнали, що хотів би бачити Тимошенко в своїй команді. Вона ніби й не проти. Але все залежить від того, скільки голосів наберуть “Слуга народу” і “Батьківщина”. Якщо Зеленському вдасться здобути більшість, то Тимошенко пристане на будь-яку його пропозицію або піде в самостійну опозицію, як партії Медведчука і Порошенка. Якщо ж Зеленському бракуватиме голосів до коаліції, то Тимошенко можуть запропонувати посаду Голови Верховної Ради України, пожертвувавши Разумковим, але аж ніяк не прем’єр-міністра, чого прагне вона.

Порошенко націлився на те, щоби стати лідером опозиції. З партією Медведчука він, звісно, не об’єднуватиметься, а з “Батьківіщиною”, якщо вона не увійде до коаліції, – теж. Про амбітні плани очолити більшість Порошенкові доведеться забути, бо Зеленський зробив хід конем, щоби парламентські вибори відбулися не у жовтні, а в липні. Менше невиконаних обіцянок, помилок і розчарувань виборця – більше голосів.

Створюючи ймовірну коаліцію з Тимошенко, Зеленський ризикує повторити помилки попередників. Чим слабший нинішній президент, тим більше шансів у Тимошенко підхопити булаву, не кажучи вже про Порошенка.

На відміну від Тимошенко, Порошенко шукатиме розумні компроміси з нинішньою владою, бо Дамоклів меч правосуддя навис над ним.

Якби Порошенко й Тимошенко були державниками, вони б об’єдналися не проти Зеленського, а проти Путіна, який прагне створити РУБ(ль) – союзну республіку в складі Росії, України та Білорусі.

 

Анатолій ВЛАСЮК

27 травня 2019 року

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.