Брехня і маніпуляція, головна зброя Кремля

27 травня 2019, 17:40
Власник сторінки
0
3805

Кремль зважився на всесвітню інформаційну війну тільки тому, що людство все ще не виробило собі імунітет проти брехні і маніпуляцій.

Такий імунітет - це складна система культурних, психологічних, освітніх, ціннісних і правових складових. Вона також ділиться на особистісну, суспільну і державну підсистему імунітетів.

На сьогоднішній день Захід не має імунітету проти російської брехні і маніпуляцій, як і не має і своєї єдиної і цілеспрямованої конструктивної пропаганди. Взагалі термін «пропаганда» в ліберальному західному суспільстві несправедливо і маніпулятивно дискредитований. Що поганого, наприклад, в пропаганді здорового способу життя, в освітній та науковій пропаганді і т.д.? Замість того, щоб говорити про деструктивну пропаганду, протиставляючи її конструктивної, кимось свідомо була дискредитована вся пропаганда. Це зроблено, мабуть, з тією метою, щоб самим мати можливість вести пропаганду, не зустрічаючи опонентів.

Експерти стверджують, що історія України своїми маловідомими, але вагомими фактами, здатна порвати будь-якого агресора, який зазіхав на її історичну правду. Потрібно тільки мати, відповідну політичну волю і володіти технічними можливостями донести свою історичну правду до світової спільноти.

На території України, в умовах інформаційної війни, давно настав час посилити законодавство за брехню і обман, за маніпуляції великими групами людей з використанням ЗМІ. А самі ЗМІ, що працюють в Україні, повинні бути абсолютно прозорими, включно з їх справжнім кінцевим власником. Інформація про справжніх кінцевих власників має бути присутня в кожному номері друкованого засобу масової інформації та висіти в кутку екрану кожного телеканалу. У демократичній та маніпулятивній державі і суспільстві кожна людина повинна мати право знати, хто справжній господар ЗМІ, тоді брехні і маніпуляцій буде куди менше.

Кремлівська машина деструктивної і брехливої ​​пропаганди фінансується щедро і постійно, тому і збоїв у швидкості поширення обманів і маніпуляцій вона не дає, цілодобово поливаючи світ потоками фейків. А в цей час Захід, повторюючи як мантру, слово «демократія» сприймає майже за чисту монету все те, що віщають і показують постановочними кадрами з Москви. Якщо Кремль витрачає на свою деструктивну пропаганду мільярди доларів, то Захід на розпізнання кремлівських фейків, тільки жалюгідні кілька мільйонів.

Результатом є те, що Захід регулярно сам шиє себе в обдуреного. У нинішньому інформаційному світі без імунітету проти брехні і маніпулятивного обману вижити, практично, неможливо, тому система захисту від цих деструктивних проявів повинна бути надійною і працювати під егідою держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина,пропаганда,Манипуляция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.