Кого збагачує «чорне золото» псевдо республік?

30 вересня 2020, 10:26
Власник сторінки
0
6909

У той час як окупаційна влада самопроголошеної «ДНР» говорить про успіхи видобутку «чорного золота», за кулісами відбувається тотальне знищення вуглевидобувної галузі...

На вугледобувних підприємствах, які підпорядковані Міністерству вугілля та енергетики «ДНР» існують великі заборгованості з виплати заробітної плати, а шахтарські сім'ї в прямому сенсі сидять з порожніми кишенями, отримують гроші частинами і не один місяць чекають повної виплати обіцяних коштів. Працівники державних шахт постійно годуються обіцянками самопроголошеного керівництва про виплату боргу в повному обсязі, проте до цих пір отримують лише крихти від своєї чесно заробленої зарплати. Шахтарі кажуть, що вже наслухалися обіцянок влади, а їх сім'ї з іронією називають гірників безкоштовної робочої силою або волонтерами з видобутку вугілля, які працюють на "ДНР" безкоштовно.

Представники невизнаної приховують, що існує ряд проблем у вугільній промисловості, а найбільша з них це погашення заборгованості

На сьогоднішній день при владі "ДНР" утворилася борги перед співробітниками багатьох вугледобувних підприємств: "Сніжнеантрацит", "Торезантрацит", "Шахтарськантрацит", шахта ім. Скочинського, шахта
ім. Челюскінців, шахта ім. Кірова, "Холодна Балка", шахта ім. Леніна та ін.

Самі гірники впевнені в тому, що прибуток від видобутого вугілля йде в обхід гірників і йде в кишеню місцевої влади. У той же час керівництво "республіки" приховує від громадськості реальні суми, отримані від продажу вугілля.

Між собою гірники говорять не тільки про затримку і низькому рівні зарплат, але і про закриття шахт які чудово працювали під керівництвом України. За період військового конфлікту шахти "республіки" дійсно були просто ліквідовані, а багато співробітників вугільних підприємстві залишилися без роботи, так і не дочекавшись обіцяних виплат.

За твердженням чиновників «Мінвугілля ДНР», ці вугільні підприємства є «безперспективними і вкладати гроші в їх відновлення» не має сенсу. За словами «міністра вугілля і енергетики ДНР», після цієї «реформи» працюють в «республіці» залишаться 14 державних і 4 приватних вугільних підприємства.

Таким чином, злочинна влада «ДНР» разом з бойовиками «Республіки» своєї «антинародною діяльністю» призвели до того, що Донбас, який завжди славився вугіллям високої якості, залишився без шахт, а його мешканці без роботи, засобів існування і в фактично приречені на жебрацтво . Ця ситуація в черговий раз демонструє жителям тимчасово непідконтрольних Україні територій (особливо в середовищі гірників) справжнє обличчя «Керівників і захисників Донбасу».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Угольная промышленность,донбасс,шахтеры,ДНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.