Святослав Вакарчук знає напам’ять повісті Гоголя

21 травня 2019, 12:43
Власник сторінки
0
30

ЧИ ЦЕ ПРОЕКТ, ЯКИЙ МАЄ НА МЕТІ ПРОТИСТОЯННЯ ПОЛІТИЧНІЙ СИЛІ ЗЕЛЕНСЬКОГО?

            Принаймні це лідер партії “Голос” стверджував в одному зі своїх інтерв’ю.

Я запитав у десяти моїх знайомих, які голосували за Порошенка, чи віддадуть вони свої голоси за його партію. Семеро відповіли, що так, троє – що голосуватимуть за партію Вакарчука.

Я запитав у десяти моїх знайомих, які голосували за Зеленського, чи віддадуть вони свої голоси за його партію. П’ятеро відповіли, що так, двоє – що голосуватимуть за “Батьківщину”, по одному – за партії Гриценка, Смешка і Вакарчука.

Мої знайомі живуть у різних куточках України. Соціологічних опитувань на цю тему я ще не бачив, але відчуваю, що ВАКАРЧУК МОЖЕ ПОТОПТАТИСЯ ПО ЕЛЕКТОРАТУ ПОРОШЕНКА У ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ І ВІДІБРАТИ ДЕЩИЦЮ ГОЛОСІВ У ЗЕЛЕНСЬКОГО В ЦЕНТРІ ТА НА ПІВНОЧІ.

Зараз партія “Голос” не має жодного шансу пройти до Верховної Ради України. ХОЧА СВЯТОСЛАВ ВАКАРЧУК ВІДХРЕЩУЄТЬСЯ ВІД ОЛІГАРХІВ, ВОНИ ЩЕ НЕ СКАЗАЛИ СВОГО ОСТАННЬОГО СЛОВА. Незабаром ми побачимо, як часто лідер партії “Голос” з’являтиметься на олігархічних телеканалах. Від цього у значній мірі залежатиме успіх його партії на парламентських виборах.

НАВРЯД ЧИ ВАКАРЧУКУ ВДАСТЬСЯ ЗАВОЮВАТИ СХІД І ПІВДЕНЬ УКРАЇНИ. Тому якщо його партія й пройде до Верховної Ради, не слід розраховувати на велику фракцію, а відтак – і вплив “Голосу” на політичну ситуацію в Україні буде мінімальним.

Святослав Вакарчук уже був у Верховній Раді, але дочасно припинив повноваження народного депутата України. Він не подав жодного законопроекту, а лише дві поправки до законів, одну з яких прийняли.

Я не знаю, що змінилось у світогляді Святослава Вакарчука за ці роки. ЧИ ГОТОВИЙ ВІН ПОЖЕРТВУВАТИ СВОЄЮ МИСТЕЦЬКОЮ КАР’ЄРОЮ? ЧИ ВСЕ-ТАКИ НЕ ПІДЕ ДО ПАРЛАМЕНТУ, А ЗАВЕДЕ ТУДИ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ЗДАТНІ, НА ЙОГО ДУМКУ, ЗМІНИТИ УКРАЇНУ? ЧИ ЦЕ ПРОЕКТ, ЯКИЙ МАЄ НА МЕТІ ПРОТИСТОЯННЯ ПОЛІТИЧНІЙ СИЛІ ЗЕЛЕНСЬКОГО?

Якщо справді Святослав Вакарчук знає напам’ять повісті Гоголя, то ВІН ВОЛОДІЄ ПОТУЖНОЮ ЗБРОЄЮ У ПРОТИСТОЯННІ З “РУССКІМ МІРОМ”. Внутрішні підтексти класика дають серйозну поживу не лише для роздумів, а й дій у гібридній війні з Кремлем. Але це тема окремої розмови.

 

Анатолій ВЛАСЮК

21 травня 2019 року      

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.