Коли Росія вдарить Україну антисемітизмом?

08 травня 2019, 19:12
Власник сторінки
0
52

Наступну провокацію Москва може затіяти 9 травня, скерувавши буцімто націоналістичну молодь на буцімто ветеранів війни, серед яких “випадково” з’являться євреї.

Росія – в когнітивному дисонансі: українські президент і прем’єр-міністр – євреї. А всі ж п’ять років президентства Порошенка світовій спільноті вдовблювали в голови, що українці – антисеміти. Росія робила ставку на своїх агентів, які малювали свастики на синагогах і єврейських цвинтарях. Рабини й активісти єврейських організацій, які нерівно дихають до Росії, возносили до космічних висот справді поодинокі випадки антисемітизму здебільшого на побутовому рівні. А тут такий облом, даруйте мою недосконалу французьку. Світова спільнота не повелась на провокації Кремля проти України.

Якщо ви думаєте, що Москва на цьому заспокоїлась, глибоко помиляєтесь. У гібридній війні Росії проти України козирна карта антисемітизму ще не використана.

Кавалерійську атаку розпочав радник Путіна Глазьєв, який в одіозній газеті “Завтра” відомого українофоба Проханова опублікував статтю, що буцімто Україна хоче заселити Донбас євреями. Так він виправдав указ свого шефа про надання російських паспортів мешканцям окупованих районів Донецької і Луганської областей. Коментувати абсурдність цієї маячні нема сенсу, але кремлівський пропагандист кинув кістку розбрату між українцями та євреями.

Наступну провокацію Москва може затіяти 9 травня, скерувавши буцімто націоналістичну молодь на буцімто ветеранів війни, серед яких “випадково” з’являться євреї.

Після інавгурації Зеленського антисемітська атака Росії на Україну лише посилиться. Кремль не відмовиться від створення хаосу у нас, бо так легше буде тиснути на новообраного президента, особливо в питанні закінчення війни на Донбасі, звісно, на російських умовах, що означатиме капітуляцію України.

При цьому Путін і його ідеологи, розігруючи антисемітську карту, робитимуть ставку на психологічні особливості Зеленського. Фактично він став заручником російськомовного населення, яке в більшості своїй проголосувало за нього. Тепер воно вимагатиме, скажімо, скасування закону про українську мову, в якому буцімто заборонена мова російська, як про це на кожному кроці трублять кремлівські пропагандисти. Новообраний президент вже пообіцяв розглянути цей закон на відповідність Конституції України. То чому б Кремлю не зіштовхнути лобами буцімто націоналістів, які викрикуватимуть антисемітські гасла, з тими, хто виступатиме проти цього закону?

Зеленський, особливо на початках, змушений буде грати роль українського лідера, орієнтованого на Захід, незалежного від Росії. Але чим більше він відхилятиметься від генеральної лінії Кремля, тим частіше московські пропагандисти за допомогою п’ятої колони в Україні розігруватимуть антисемітську карту.

Сподіваюсь, українці будуть мудрими і не дозволять нашим ворогам перемогти на цьому фронті, як і в гібридній війні в цілому, як і в повномасштабній війні, якщо Путін зважиться на це.

 

Анатолій ВЛАСЮК

8 травня 2019 року  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.