Полювання на Порошенка

05 травня 2019, 10:39
Власник сторінки
0
118

Сподіваюсь, що Порошенко і Зеленський виявляться державними діячами, а не руйнівниками України

           Старт цьому процесу дав Зеленський під час дебатів на стадіоні. “Злодій повинен сидіти – і він сидітиме”.

Звісно, не царське це діло, коли діючий президент запроторює до в’язниці свого попередника. Тоді є шанс, що твій наступник посадить тебе.

Після інавгурації Зеленському буде не до Порошенка. Неприязнь до нього зростатиме з космічною швидкістю в геометричній прогресії, чим більше Петро Олексійович вставлятиме палиці в колеса велосипеда, яким Володимир Олександрович намагатиметься рухати Україну до світлого майбутнього.

В оточенні Зеленського є чимало “яструбів”, які не стільки будуватимуть нове, скільки руйнуватимуть старе. Пріоритет – посадка Порошенка і його “друзів”. Займатимуться цим і несистемні гравці, насамперед із-за порєбріка, які мають гроші, зв’язки у правоохоронних органах і медійне забезпечення як у Росії, так і в Україні.

Пік полювання на Порошенка припаде на початок роботи нової Верховної Ради України. Кримінальні справи на нього стануть серйозним стимулом для домовленостей із Зеленським. Але Порошенко все ж намагатиметься створити парламентську більшість, претендуючи на посаду прем’єр-міністра, а в парламентсько-президентській республіці це ключова посада. Колишній Гарант захоче зробити її політичною, а не лише господарською, як за Гройсмана.

Під час протистояння почнеться торг. Заручником стане український народ. Путін зрозуміє, що тепер ніхто його не спинить, щоби розв’язати повномасштабну війну проти України, – ні США, ні НАТО, ні санкції.

І все ж я вірю в інший сценарій для України. Сподіваюсь, що Порошенко і Зеленський виявляться державними діячами, а не руйнівниками України. Вони краще за нас знають і розуміють, що потрібно зробити для процвітання нашої держави.

 

Анатолій ВЛАСЮК

5 травня 2019 року   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.