За кого із президентів України візьметься Зеленський?

22 квітня 2019, 18:55
Власник сторінки
0
32

Зеленський не має наміру зруйнувати олігархічну систему.

За кого із президентів України візьметься Зеленський?

 

Найбільше може дістатися Порошенку і Ющенку, менше – Кравчуку. Відносно комфортно почуватимуть себе Кучма і Янукович.

Схоже на те, що Зеленський і Порошенко вже домовилися між собою. Порошенко без бою визнав вибори, новий президент не рухає старого і членів його родини. На свинарчуків це не розповсюджується, бо люди хочуть крові. Натомість Порошенко заводить у парламент свою партію і стає лідером опозиції. Зеленському вигідно, щоби саме Порошенко став лідером опозиції, а не Тимошенко, яку він має намір затягнути до коаліції. Цей план крихкий, і олігархи, які стоять за Зеленським, можуть його зруйнувати. Їм потрібно знищити Порошенка як політика і як людину. Не виключено, що сам Порошенко намагатиметься створювати парламентську більшість, щоби обійняти посаду прем’єр-міністра.

Кравчук агітував за Тимошенко, а перед другим туром сказав, що президент має стати слугою народу. Натяк більш ніж очевидний. Зеленський використовуватиме Кравчука у переговорах з Тимошенко. Якщо та не пристане на його пропозиції, Кравчуку згадають старі гріхи. Мова йде не лише про ядерне роззброєння України, а й про розподіл Чорноморського флоту між Росією та Україною. До Кравчука є дуже багато питань з фінансової точки зору.

Якщо олігархи руками Зеленського мститимуть Порошенку за утвердження української мови, томос, зміцнення армії, безвіз, шлях до НАТО та Євросоюзу, то Ющенкові пригадають не Помаранчеву революцію, а, як і у випадку з Кравчуком, фінансові питання. Куди, наприклад, поділися гроші на будівництво дитячої лікарні? Чи не пора, Вікторе Андрійовичу, поділитися грошенятами з новими господарями життя?

Якщо ви думаєте, що Путін уже все висмоктав із Януковича, то глибоко помиляєтесь. Щось та й залишилось в Україні. Це у людей Порошенка відберуть люди Зеленського.

І лише творець олігархічної системи в Україні Кучма може жити відносно спокійно. Зеленський не має наміру зруйнувати олігархічну систему. Як Порошенко воював з Коломойським і Фірташем, не руйнуючи олігархічну систему, так і Зеленський може воювати з Ахметовим, не руйнуючи олігархічну систему. Схоже, лідер зелених чоловічків в Україні хоче бути не просто доларовим мільйонером, а доларовим мільярдером.

Якщо Зеленський чіпатиме будь-кого з колишніх президентів, це рано чи пізно бумерангом повернеться до нього і боляче вдарить у чоло.

 

Анатолій ВЛАСЮК

22 квітня 2019 року

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.