Реванш “русского міра” в Україні

15 квітня 2019, 19:38
Власник сторінки
0
52

Я не впевнений, що Зеленський краще за Порошенка зуміє протистояти Путіну.

         “Русскій мір” поставив мітку на чоло Зеленському, визначивши його як “свого”. Тепер майбутній президент може заявляти, що він російськомовний, що не закликав Путіна ввести війська, проте його потяг уже загуркотів. “Русскій мір” заручників не випускає. Або вбиває, або мусиш діяти в річищі Кремля.

Порошенка “русскій мір” позначив як “чужого”. Чинний президент може заявляти, що належить до російськомовних, але його не просто списують. Кремлю треба принизити Порошенка, посадити його, відібрати все, що він має, – і зробити це руками Зеленського.

Зміна президентів – лише перший етап руйнації української державності. Про другий я вже писав у статті “Зеленський може зруйнувати український парламентаризм”. Третій – це коли Україну об’єднають у РУБ(ль), тобто в єдину державу з Росією та Білоруссю, а Путін стане союзним президентом.

Зі зміною влади в Україні – президентської та парламентської – “русскій мір” хоче покінчити з Майданом і Революцією гідності, проте вкотре наступає на одні й ті ж граблі, не враховуючи містичного духу української нації. В Кремлі просто не розуміють, що це таке і що таке взагалі може бути.

Звичайно, Зеленський втілюватиме в життя те, що задумав. Суттєві корективи внесе “русскій мір” через тих осіб, які зараз знаходяться в його оточенні. Але майбутній президент повинен розуміти, що будь-яка його антиукраїнська дія чи бездіяльність викличе супротив нації. Майданом і революцією справа вже не обмежиться. Тому Зеленський мав би усвідомити, що за такого розвитку подій він уже не стане потрібним. Втім, про ймовірний розвиток світогляду Зеленського я писав у статті “Чи встигне Зеленський стати бандерівцем?”.

Путін вважає Україну пройденим етапом. Така самовпевненість дорого йому коштуватиме. Саме через спротив України він не зможе реалізувати свої плани у всесвітньому масштабі. Це може дорого коштувати Україні, на якій він може вимістити всю свою злість. Ми повинні бути готові до найгірших сценаріїв, в тім числі й до застосування ядерної зброї.

Я не впевнений, що Зеленський краще за Порошенка зуміє протистояти Путіну. Але завжди останнє слово залишається за українською нацією, а не за населенням.

 

Анатолій ВЛАСЮК

15 квітня 2019 року

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.