Зеленський, Ізраїль і Голодомор

09 квітня 2019, 09:31
Власник сторінки
0
77

В Ізраїлі дуже сильним є проросійське лобі, що не дозволяє керівництву держави визнати Голодомор геноцидом.

Це лише на перший погляд здається, що мова йде про неспівмірні поняття. Насправді нема більш взаємопов’язаних речей.

Ізраїль не визнав Голодомор геноцидом. Українська трагедія не стала для Тель-Авіву ідентифікатором європейської нації. Це здається дивним на тлі Голокосту. Хто-хто, а євреї мали би зрозуміти біль українців, як українці розуміють біль євреїв. Проте все пояснюється просто. В Ізраїлі дуже сильним є проросійське лобі, що не дозволяє керівництву держави визнати Голодомор геноцидом. Росія є правонаступницею Радянського Союзу, тому вся відповідальність у разі такого визнання ляже на путінський режим.

Порошенкові не вдалося добитися від Ізраїлю визнання Голодомору геноцидом. На це є свої причини, пов’язані насамперед зі США, для яких Ізраїль є основним стратегічним партнером. Україна ж розглядає США як свого основного стратегічного партнера. Тому заради визнання Ізраїлем Голодомору як геноциду не буде жертвувати допомогою США у війні з Росією.

Якщо Зеленський хоче позиціонувати себе українським політиком, то повинен докласти максимум зусиль у визнанні Ізраїлем Голодомору як геноциду. Якщо ж для нього це не є важливим фактором ідентифікації української нації, то він навіть не намагатиметься артикулювати цю проблему, віддаючи її на відкуп проросійському лобі в Ізраїлі.

 

Анатолій ВЛАСЮК

8 квітня 2019 року 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.