Стокгольмський синдром Саакашвілі

04 квітня 2019, 09:32
Власник сторінки
0
21

Доки Саакашвілі буде потрібний Путіну, щоби допомогти змести Порошенка, доти Міхо житиме.

На своїй сторінці у Фейсбуці Саакашвілі вже називає Зеленського президентом.

Свого часу Путін не хотів мати справу із Саакашвілі, як тепер не хоче мати справу з Порошенком. Мабуть експертам буде цікаво дослідити, коли саме Саакашвілі і, головне, чому, почав в унісон співати з Кремлем, але діагноз очевидний: у колишнього грузинського президента яскраві ознаки стокгольмського синдрому. Це коли в тебе виникають симпатії до того, хто тебе взяв у заручники.

Зробити реформи в окремо взятій Одеській області Саакашвілі не міг. І справа навіть не в українській специфіці. Олігархічна система, запроваджена Кучмою, роз’їдає Україну, мов ракова пухлина.

Прихильники Саакашвілі, які бачать Зеленського президентом, зображують Порошенка як втілення Зла. Якби ж то Саакашвілі був білим і пухнастим, а Зеленський – Добром!

Стокгольмський синдром не дозволяє адекватно оцінювати ситуацію. Той, хто взяв тебе у заручники, видається ангелом, який злетів із небес, щоби тебе врятувати, і йому, звісно, притаманні Божественні чесноти. Натомість той, хто хоче тебе визволити, – постає в твоїх очах злочинцем, негідником, бо він хоче знищити твого “ангела”.

Саакашвілі шукає практичної вигоди для себе. Навряд чи він так легко зречеться мрії стати прем’єр-міністром. Наївні сподівання! В черзі перед ним на цю посаду стоять Юлія Тимошенко, Юрій Бойко, Валерій Хорошковський і ще з добрий десяток претендентів. Думаю, що не за горами той час, коли Саакашвілі почне негативно висловлюватися про Зеленського.

Стокгольмський синдром дозволяє на деякий час зберегти собі життя. Але все залежить від того, хто взяв тебе у заручники. Доки Саакашвілі буде потрібний Путіну, щоби допомогти змести Порошенка, доти Міхо житиме. Можливо, Путін використає Саакашвілі у руйнації України, якщо Зеленський стане президентом. Але в будь-якому випадку заручника вбивають, якщо, звісно, його не визволять. Навіть якщо він позбудеться стокгольмського синдрому, це не гарантує йому життя, лише дає надію на визволення і волю для знищення того, хто взяв тебе у заручники.

 

Анатолій ВЛАСЮК

3 квітня 2019 року

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.