Рецепт деолігархізації України

25 березня 2019, 19:38
Власник сторінки
0
92

Гряде Національна Революція, яка змете кучмівську Систему олігархізації України.


Насправді такого рецепту не існує – а тим паче в українських умовах.

Не йти же нам за російським сценарієм, коли Путін на десять років висмикнув із життя Ходорковського, а інші олігархи лягли під нього, поділившись з ним капіталами і працюючи на військово-промисловий комплекс.

Для деолігархізації України насамперед відсутня політична воля вищого керівництва держави. У Петра Порошенка нема і не може бути антиолігархічного мислення, бо він сам олігарх. Відсутнє воно і у Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко, бо їх підгодовують олігархи.

Свою роль у деолігархізації України могла би відіграти Верховна Рада, але абсолютна більшість народних депутатів потрапила під купол завдяки олігархам.

В українських реаліях боротьба з олігархами матиме ще й антиросійську спрямованість, а тому стає небезпечною для тих, хто насмілиться піти проти Ахметова, Фірташа, Коломойського та інших. В Україні нема власне українських олігархів, які би працювали на українську справу. Абсолютна більшість із них пов’язана з Росією, а якщо й бувають винятки, що підтверджують правило, то ці люди працюють виключно на себе і своє збагачення.

Олігархізація України є однією із найбільших загроз національній безпеці. Олігархічна мафія душить Україну, вичавлює з неї останні соки. Так звана спонсорська і меценатська допомога олігархів – лише жалюгідні відсотки з того, що вони вкрали в українців.

Олігархічне приниження українців не закінчиться просто черговим Майданом. Українці не можуть згуртуватися навколо Порошенка, бо він сам є породженням олігархату. Гряде Національна Революція, яка змете кучмівську Систему олігархізації України.

 

Анатолій ВЛАСЮК

25 березня 2019 року  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.