Ми кажемо: “Путін” – а маємо на увазі росіян.

19 березня 2019, 12:15
Власник сторінки
0
41

Маємо пережити внутрішню окупацію і не допустити окупацію зовнішню.

Ми кажемо: “Путін” – а маємо на увазі росіян. Ми кажемо: “Росіяни” – а маємо на увазі Путіна

 

Нещодавно проведені соціологічні дослідження засвідчили зростання “любові” українців до росіян. Також більшість мешканців України виступають за створення автономії на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. А ще чимало людей проти блокування російських телеканалів на території України. Мабуть, багато хто хоче повернути “Вконтакте” й “Одноклассники”.

Зараз справа не в цифрах, які можна накрутити на догоду замовника опитувань, а в тенденції. Після Революції гідності загальмовано процес утвердження української нації. Натомість у тренді, як модно висловлюватись, меншовартісне хохляцтво, причому його носії цього не усвідомлюють.

Путін і російські пропагандисти вдовблюють в голови всього світу, що росіяни та українці – один народ, хоча з наукової точки зору це повна нісенітниця, яка має політичний характер. Натомість в Україні приховані адепти “русского міра” пропагують ідею “поганого” Путіна і “хорошого” російського народу.

Ця тема не нова в історії розвитку взаємин між Росією та Україною, але в нинішній ситуації вона має свої особливості. І справді, як можна “любити” росіян, якщо понад 80 відстотків із них підтримує Путіна? Щоправда, останнім часом ця цифра знизилася до 32 відсотків. Тому чи випадковим на цьому тлі є зростання “любові” українців до росіян? Очевидно, маємо справу з черговою політичною маніпуляцією, яка вписується в рамки гібридної війни Росії проти України.

Росіяни зарозуміло вважають себе демократами. Проте їхня “демократія” закінчується на українському питанні. Анексію Криму, окупацію окремих районів Донецької і Луганської областей підтримала більшість росіян. Про яку “любов” узагалі може йти мова?

Президентські перегони лише яскраво висвітлили тенденцію більшої “любові” українців до росіян. Це особливо видно на тлі намірів людей голосувати за Зеленського. Інтернаціоналізм, шанування не просто російської мови, а російського – ось що більше вбиває українців, ніж кулі Путіна.

Маємо пережити внутрішню окупацію і не допустити окупацію зовнішню. Все буде Україна!

 

Анатолій ВЛАСЮК

18 березня 2019 року

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.