Закон про мову — жуйка для виборців

14 березня 2019, 17:26
Власник сторінки
Лидер политической партии "5.10", бизнес-философ
0
242
Закон про мову — жуйка для виборців

Як парламент створює ілюзію боротьби за інтереси народу.

До порядку денного Верховної Ради було технологічно «вкинуто» проект Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» №5670-д. Депутати внесли більше 2000 поправок і тепер люто обговорюють, хто з них більший патріот. Увесь парламент знає, що мовний закон — зручна законодавча «жуйка», яку можна «жувати» аж до літа, не вирішуючи нагальних питань країни. Усе відбувається настільки нудно, що навіть голова Верховної Ради Андрій Парубій покинув залу для голосування. Його приклад наслідували його перша заступниця Ірина Геращенко та десята заступниця Оксана Сироїд.

Хто закинув на обговорення у парламент мовний закон? Команда президента Порошенко. Виборча кампанія Порошенко горить та тріщить по швах через корупційний скандал в «Укроборонпромі» та ганебно низького рейтингу на фоні Зеленського.

Засідання парламенту йде мляво — депутатам потрібно тягнути час, щоб справа не дійшла до дійсно болючих питань. Чим міг би займатися парламент натомість?

Згідно до соціологічного дослідження «Социс», є три проблеми, які у першу чергу непокоять народ України:

Військовий конфлікт на Сході — 61,4% громадян.

Підвищення тарифів на комунальні послуги — 55,5%.

Низький рівень зарплати чи пенсії — 55,2%.

Проте жодна з них не може бути розглянута парламентом. Військовий конфлікт неминуче ініціює повернення до корупційного скандалу в «Укроборонпромі» та розграбування армії, а Порошенко цього не допустить. Тарифи ЖКХ — це улюблена передвиборча тема Юлії Тимошенко; почати її розгляд, означає, надати їй безкоштовний час для самопіару. А щодо низького рівня доходів громадян, то тут і розглядати нічого. Ані президент, ані парламент не пропонують жодних дій, які б підвищили заробіток та пенсії громадян України. Ось і виходить, що парламенту біднішої країни Європи із багаторічним військовим конфліктом всередині, нічим більше займатись, окрім мови.

Закон про мову ні на що не впливає, а лише піарить «патріотизм» правлячої верхівки. Це і є єдиною та головною метою президента та його фракції, які репетуватимуть найголосніше від усіх. І цей брудний політичний піар є очевидним для Європи. Тому єврокомісар Ради Європи з прав людини зробила заяву, що розгляд мовного питання потрібно відкласти до закінчення виборів президента.



А громадяни України тим часом дивляться цей спектакль по телевізору і геть відмовляються розуміти, що держава їх грабує через величезні податки. 20% податок на додану вартість, 18% на заробітну платню, 22% єдиний соціальний внесок, плюс 1,5% військовий сбір, який цинічно розкрадається. Громадяни України потерпають від податків, і тому вони бідні. Бідність — причина усіх проблем, включаючи військовий конфлікт на Сході країни та високі тарифи ЖКХ.

Парламент до виборів президента паралізований. Він забиває інформаційний простір мовною жуйкою, от которой ни вам, ни мне, ни им самим ни холодно ни жарко, потому что не язык решает 95% проблем граждан Украины. Неважно, на каком языке вы говорите, если у вас нет денег. Бедные народы учат языки богатых стран, потому что там больше возможностей и денег. Money runs the world, empowers economy, brings life to devastated territories, make people satisfied with their lives. Money is a common language for every culture in every country all over the world. Тільки економічна свобода, насичення економіки України грошима, стрімкий обіг грошей в економіці, зроблять нашу країну незалежною та сильною державою 21 сторіччя.

5.10


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы Президента Украины 2019 новости,Юлия Тимошенко,Тарифы ЖКХ,законы,деньги,Бедность,Порошенко,українська мова,закон о языках,экономика Украины,вибори,Геннадий Балашов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.