А ти підеш голосувати?

25 лютого 2019, 10:21
Власник сторінки
Директор Київського молодіжного центру
1
3628

Погана влада обирається хорошими громадянами, які не голосують. Джордж Джин Нейтан

Чи повірите Ви, що ця цитата належить відомому критику 19-20 століття? Час іде, а проблеми не змінюються. 


Уже в кінці березня пройду чергові вибори президента України. Наразі зареєстровано рекордну кількість учасників, а саме 42. Від мене Ви не почуєте коментар із приводу їх компетентності, шансів та обіцянок. Моя мета - донести до молоді думку, що вони можуть і повинні впливати на майбутнє нашої держави. Не лише шляхом певних власних ініціатив та ідей, а навіть доступним для кожного методом - пташкою в бюлетені. Звісно, важко зробити вибір серед такої кількості кандидатів, ознайомитися з ідеями кожного та зробити зважений вибір. 


За даними опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) лише 20% української молоді вірять у краще майбутнє. Менше від третини респондентів віком від 18 до 35 років планують взяти участь у наступних виборах.

 

Ці статистичні дані відображають повну зневіру молодого покоління. Вони не довіряють ні кандидатам, ні їхнім програмам. Проте це ж не вихід - проігнорувати вибори. Дехто вважає, що не матимуть жодного впливу, і що все вирішено до них. Хтось не бачить себе в Україні та байдуже ставиться до її майбутнього. Звісно, є ті, хто вважає своїм обов’язком проголосувати, але вибір просто не може зробити. І ми всі розуміємо, що це дійсно дуже складно, серед такої кількості кандидатів. 


У першу чергу, це проблема самих політиків. Вони розуміють, що молодь більш усвідомлена та інформаційно допитлива, на них складніше впливати, тому основні зусилля вони направляють на старше покоління. Тому в нас відбувається повний застій, використовують ті ж самі гасла й обіцянки, яким молоде покоління не вірить.


Молодь має усвідомити, яким би важким не був вибір, його необхідно зробити. Адже саме вони та їхні діти житимуть у державі, яку будує теперішня влада, й яку будуватимуть ті, хто прийде після виборів. Курс, що обере новий президент стане фундаментом наступних 4 років та визначить, чим буде жити наша держава та як розвиватися. Це прямий зв’язок із робочими місцями, заробітною платою, цінами на продовольчі товари та комунальні послуги. Що відображатиметься на кожному. 


Тому в Київському молодіжному центрі докладаємо зусилля для політичного виховання молоді, їх свідомості та відповідальності. Ми реалізуємо проекти, спрямовані на розуміння політичних процесів та їх організації. Можливо їхні завдання та роль не такі значні, як на державному рівні, проте вони чітко усвідомлюють із чим зіштовхнуться та складність усього процесу. Це мотивує навчатися, розвиватися, думати та розбиратися в глобальних питаннях, цікавитися досвідом інших країн та аналізувати перспективи в тому чи іншому напрямі. 


І звісно, вибір молоді має бути зважений та обдуманий. Не нав’язаний модними трендами, батьківським уподобанням чи загальною думкою. Вони мають критично мислити та бачити реального лідера в тому, за кого віддаватимуть свій голос. 


Нашим політикам необхідно зрозуміти, що молодь - це амбітна та цілеспрямована ніша, що прагне до якісних змін свого життя та загалом усієї країни. Нам необхідно спрямувати в правильне русло їхні ідеї та поділитися своїм досвідом задля світлого та щасливого майбутнього нашої України. Ми всі прагнемо змін, і необхідно усвідомити, що здійснення цього бажання в наших руках. 



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Куценко,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.