Сучасна гібридна війна – справа за визначенням не швидка

18 грудня 2018, 17:00
Власник сторінки
замглавы Агентства моделирования ситуаций
1
1247
 Сучасна гібридна війна – справа за визначенням не швидка

Генеральна асамблея ООН 66-ма голосами підтримала без змін український текст резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів»


При тому представляли проект резолюції спільно Україна, Австрія, Болгарія, Грузія, Данія, Естонія, Ісландія, Ірландія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словенія, Туреччина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія, Швеція, Велика Британія та США. Згодом приєднались ще й Бельгія, Греція, Іспанія, Ліхтенштейн, Македонія, Мальта, Нова Зеландія, Словаччина й Угорщина. Тобто, резолюція стала спільною пропозицією 38 країн.

З 19 країн, котрі проголосували «проти», основна частина – очевидні сателіти РФ чи такі, на котрі РФ має важелі тиску: Білорусь, Сербія, Вірменія, Узбекистан, Болівія, Венесуела й Сирія з обома Суданами, Зімбабве, Бурунді, Нікарагуа, Лаос, Камбоджа і М’янма. Плюс Куба й Північна Корея з Іраном – вони принципово проти, бо США принципово за.

Власне, через них і довелось робити «хід конем»: подавати резолюцію за процедурою голосування двома третинами країн-учасниць. Бо Росії принципово важливим було внести поправку щодо «обох сторін, котрі мають утриматись від ескалації» - що було би можливим за процедури прийняття «простою більшістю». Але Україні вдалось запобігти такому розвитку подій.

Власне, саме це і є принциповим: що Україні вдалось знайти настільки рішучих союзників у протистоянні Росії. Росія вже продемонструвала розгубленість і обурення: як це так вийшло, що їй навіть не вдалось внести правки, не те що заблокувати голосування резолюції?! Росія була певна, що «інші країни також хотіли підтримати позицію РФ – але з незрозумілих причин утримались», і це утримання теж боляче вдарило по позиціях агресора.

Сучасна гібридна війна – справа за визначенням не швидка. І Україна поступово починає вигравати позиційне протистояння залученням на свій бік світових важковаговиків. І зауважте: майже ціла Європа одноголосно «жорстко засудила дії Росії». Що так чи інакше виллється в наступні економічні та політичні рішення ЄС та окремих його членів в цілому. Рішення так само не на користь Росії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина,Армения,европейский союз,гибридная война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.