Героям слава: хайп на темі, а що далі?

12 червня 2021, 16:27
Власник сторінки
замглавы Агентства моделирования ситуаций
0
1724
Героям слава: хайп на темі, а що далі?

Союз УЄФА попри всі заяви Павелка (що досягнуто компромісу з УЄФА - гасло більше не вимагатимуть видалити) таки попросив прикрити чимось гасло "Героям слава!" на футболках українських футболістів


Як на мене, тут пряма аналогія з дзвінком Байдена: поговорили - це прекрасно і дуже корисно для України, це статус взаємин і статус Зеленського. Звіт про розмову - просто чудовий, діалог налагоджується, союзники цілком на нашому боці. Ентузіазм щодо ПДЧ - так, це нам дуже потрібно, і давно пора. А потім доводиться підчищати звіти, бо реалії не настільки чудовими виявились. І з ПДЧ "трохи не так", і вимоги до України ніде не ділись, як і здивування щодо дивних персоналій в офіційному міждержавному діалозі. І тут з формою так само.

Хайп довкола гасла "Слава Україні! Героям слава!" і контуру цілої, неокупованої України - це прекрасно. Це знов актуалізувало для багатьох країн і для десятків та сотень мільйонів людей (цим разом здебільшого футбольних вболівальників) тему України, тему захисту від збройної агресії Росії, тему окупації наших територій і нашої чергової визвольної боротьби. І це дуже добрий піар для України незалежно від того, чим завершиться історія.

Знов підняття скандальної теми впливу газпромівських грошей на найрізноманітніші і дуже далекі від політики і економіки сфери в Європі і в цілому світі (бо всім очевидно, під чиїм тиском і яким саме тиском було взагалі піднято тему "неправильності" наших гасел в УЄФА) - також однозначно корисне. Хайп вийшов непоганим і достатньо голосним.

Але далі власне той самий, звичний сценарій: хайпонули на темі - і все. А більшість українців про реальний стан речей так і не дізнається - що гасло таки змусили "прикрити", що "компроміс" виглядає якось дуже сумно для українців і "перемогою над кремлівським тиском" там і не пахне. Запам'ятають лише сам факт скандалу і масового обурення та заяву, що все розрулили добре.

А в неділю більшість глядачів буде дуже сильно здивована, коли все ж дізнається, що ніякого "Героям слава!" на футболках немає.
--
Звісно, цим дуже тішиться російська пропаганда. Так, вони вимагали більшого: засудження наших гасел як нацистських (хоча, якщо чесно, зважаючи на участь досі в чемпіонаті російської команди була би доречніша друга частина гасла - "Слава нації! Смерть ворогам!") чи й просто зняття з чемпіонату. Але хоч так, хоч заклеєна половина гасла - і то хліб для кремлівських пропагандистів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: футбол,Спорт,скандал,Джо Байден,УЭФА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.