Наступний пішов: в Києві відбувся з’їзд Опозиційного блоку

16 грудня 2018, 17:47
Власник сторінки
Політичний експерт
0
92
Наступний пішов: в Києві відбувся з’їзд Опозиційного блоку

15 грудня відбувся з’їзд Опозиційного блоку в Києві, на якому понад 150 делегатів з 18 обласних організацій партії зібралися для того, щоб дати оцінку поточному стану в партії та визначити її майбутнє


Вибори, що відбудуться наступного року, матимуть суттєве значення у формуванні політичної картини України в цілому з позиції довготривалої перспективи. Мова йде не тільки про заміну прізвищ, але й про ймовірну зміну центрів як внутрішнього, так і зовнішнього впливу, що є набагато важливішим. Дана ситуація вимагає абсолютно всі політичні сили бути чіткими та конкретними стосовно пропозицій та бути остаточно визначеними щодо власного позиціонування. Після зміни попередньої влади, що опиралася на “Партію регіонів” і до сьогодні “Опозиційний блок”, продовжує своє існування у нових українських політичних реаліях, що наштовхнуло зовнішній центр впливу приймати певні рішення. Як наслідок, колишній лідер партії Юрій Бойко уклав союз, на який, за думкою його “колег по цеху”, він не мав жодного права. З того часу інформаційний простір наповнювався інформацією про те, що політичну силу чекає розкол. Натомість, чинні представники Опоблоку запевняли протилежне. Відповіддю на всі ці питання мав стати з’їзд партії, що був запланований на середину грудня.

З’їзд відбувся 15 грудня в Києві. Більш ніж 150 делегатів з 18 обласних організацій партії зібралися для того, щоб дати вичерпну і конкретну відповідь українському політикуму, експертному середовищу, а головне своїм потенційним виборцям, чисельність яких потенційно може складати майже третину всього електорату щодо майбутнього “Опозиційного блоку”. Для початку керівники дали оцінку діям колишнього керівника та однопартійця Юрія Бойко, яким було подано заяву до правоохоронних органів щодо незаконності даного з’їзду.

Однак головними завданнями зібрання стали, насамперед: визначення пріоритетів політичної сили та напрямків її розвитку, затвердження нового статуту партії та визначення нового керівництва. Крім того, головною метою діяльності своєї політичної сили керівники “Опозиційного блоку” зазначили пошуки шляхів досягнення миру в Україні та вирішення проблеми міграції українців за кордон. Лідери партії наголошують на тому, що Україна має бути позаблоковою незалежною державою, а забезпечення гідної оплати праці та гідних умов життя можуть призупинити відтік населення.

Стосовно структурно-організаційних питань, то на з’їзді були розподілені основні ролі між лідерами Опоблоку. Відтак, кандидатом в президенти від партії очікувано було обрано Олександра Вілкула. Фактично, починаючи з цього моменту, ми можемо говорили про підготовку до початку виборчої кампанії. Борис Колесніков очолив політичну раду “Опозиційного блоку”, а Вадим Новінський з цього моменту відповідатиме за парламентське крило партії.

Такий підхід до визначення пріоритетів та формування організаційної структури партії може свідчити лише про серйозність намірів та готовність до виборчих перегонів. Разом із тим, слід чекати на цікаву боротьбу за прихильність південно-східного електорату. Саме це надасть можливість побачити репрезентативну політичну картину. Залучення саме цієї частини електорату до активного політичного процесу в кінцевому результаті сприятиме політичній єдності країни, та не дозволить зовнішнім силам маніпулювати тим, що інтереси певних регіонів не враховано при формуванні державної політики.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Борис Колесников,Вадим Новинский,Александр Вилкул,съезд оппозиции,Оппозиционный блок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.