Як вирішити проблему демографічної кризи?

04 грудня 2018, 19:53
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
60
Як вирішити проблему демографічної кризи?

З кожним роком демографічна ситуація в країні все більше погіршується. За даними державної служби статистики протягом 2017 року чисельність населення України зменшилась на 198,1 тис. осіб.

Упродовж січня-вересня 2018 року в Сумській області народилось 5430 немовлят, померло 13068 людей, природне скорочення -7638. За цей же період минулого року скорочення майже на 600 осіб менше, а ось народжуваність  на 610 осіб більше.

Постійно зменшується кількість новонароджених, через те, що молоді пари не поспішають офіційно оформлювати свої стосунки та народжувати дітей. Однією із головних причин ми вважаємо відсутність підтримки молодих родин, яким не вистачає коштів на життя.

Більшість молодих хлопців та дівчат не можуть реалізувати себе в професії на яку вивчались протягом 5 років, постійного заробітку в них або немає, або він не стабільний – це головні причини, які зупиняють молодих українців створювати родини. Вік, більшості тих хто наважується, перетинає позначку 25 років. Усього протягом 2017 року в державі зареєстровано 249,5 тис. шлюбів. Середній вік наречених, що вперше реєстрували шлюб, становив:  у жінок 25,5 року, у чоловіків 28,2 року.  

Молодь не має власного житла, постійного заробітку та стабільності, більшість через це виїжджає за кордон. Інші, частина тих, хто наважуються створити родину, живуть або на орендованих квартирах, або разом із батьками. Кредитна система в Україні не дозволяє молодим родинам отримати власне житло, бо відсотки, які необхідно сплачувати, люди віддаватимуть до кінця життя і весь час працюватимуть на цей кредит, який потім ще віддаватимуть їх діти.

Окрім цього молодій родині постійно потрібні кошти на виховання дитини. Засоби гігієни, харчування, ліки, одяг – усе це задоволення не із дешевих. Тих коштів, які сплачує держава вистачає хіба що на підгузки, усе інше покладається на плечі самих батьків. Необхідно пам’ятати, що окрім цього молодятам необхідно сплачувати за житло, комунальні послуги, а ще й самим харчуватися та одягатися. Із співвідношенням цін та зарплат це майже не можливо. Українці залазять у борги та кредитні ями, із яких знаходять вихід лише за кордоном.

Ми переконані, що необхідно повернути повагу до молодої родини та створити державні програми для їх підтримки. Необхідно, створити усі умови задля того аби людина мала повноцінну родину до 30 років. Для цього необхідно підвищити рівень мінімальної заробітної плати, щонайменше до 20 тисяч гривень, створити програми по матеріальній підтримці молодих родин та дати можливість брати житло у кредит під мінімальні відсотки (2-4%). Партія «Основа» в рамках програми «Принципи поваги» ініціює запуск цільової програми державних гарантій під «молодіжні» кредити. В результаті молодь буде відчувати підтримку не лише з боку батьків ,і розумітиме, що людина може розраховувати не лише на самого себе.

Програма «Принципи поваги» передбачає також істотне збільшення державної допомоги батькам при народженні дитини. Після приходу до влади, ми збільшимо розмір цієї допомоги до 100 тис. грн. при народженні першої дитини, до 200 тис. грн. - другої, 300 тис. грн. - третьої

Для додаткової підтримки сімей з двома і більше дітьми партія «Основа» передбачає суттєві пільги зі сплати прибуткового податку членами таких сімей. Дохід до 20 тис. грн. сім'ї з двома неповнолітніми дітьми буде звільнятися від сплати 50% ПДФО, а для сімей з трьома неповнолітніми - 100% ПДФО.

Необхідно вирішувати проблему демографічної кризи, адже це глибоке порушення відтворення населення, що загрожує самому його існуванню. Керувати країною повинна людина, яка буде робити все задля розвитку держави та благополуччя громадян, саме приріст населення є оцінкою державної діяльності. Наша головна мета створити усі необхідні умови для того, аби родина із 5 чоловік в Україні стала загальноприйнятою нормою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.