Шляхи вирішення проблеми працевлаштування та підвищення рівня заробітної плати

27 листопада 2018, 11:17
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
57
Шляхи вирішення проблеми працевлаштування та підвищення рівня заробітної плати

Проблема працевлаштування в Україні на слуху вже не перший рік. Через недостатню кількість коштів для існування, щомісяця на заробітки з країни виїжджає приблизно 100 тисяч громадян України.

Лише з початку 2018 на обліку в Сумському обласному центрі зайнятості перебувало 22,7 тисяч осіб, із них за цей період працевлаштували половину, інша ж половина й досі потребує роботи.  Із них 29% – це молодь віком до 35 років, більшість із них ті, хто не зміг влаштуватися на роботу після закінчення університетів. Головні причини:

  •        Відсутність робочих місць;
  •        Вимога мати досвід роботи;
  •       Робота не за бажанням.

Зараз молодь йде навчатися не завжди за бажанням, а туди, де більше шансів вступити на бюджет, бо сплатити за 4 роки навчання близько 50 тисяч гривень не усі мають змогу. Після навчання молодь починає їхати за кордон, щоб заробляти кошти, бо заробітна плата в Україні недооцінена на порядок.

Люди, заробляють гроші, яких недостатньо для оплати комунальних послуг, для нормального харчування, для оплати навчання своїх дітей і в цілому цих грошей недостатньо просто для нормального рівня життя. Середня заробітна плата в області на вересень складала 7 з половиною тисяч гривень, що на півтори тисячі менше ніж середня заробітна плата в Україні.

Тож, у першу чергу необхідно підвищити заробітну плату. Це можна зробити за рахунок поліпшення економіки. Повинні запрацювати фабрики, заводи, в результаті цього економіка країни наповнитися і як наслідок підвищитися заробітна плата. Необхідно повернути довіру людей до влади та підвищити рівень життя. А також зробити достойні заробітні плати, які забезпечать людям гідні умови для життя у нашій країні.

Необхідно реалізувати нову економічну політику та досягти істотного зростання добробуту наших громадян.  Для цього необхідно дотримуватися економічної доктрини «Україна 2030» та програми «Принципи поваги» партії «Основа».

Усе, що ми маємо – це завдяки людям праці, тож тепер ми повинні забезпечити їм можливість гідно заробляти та жити в достатку. Середня заробітна плата повинна перевищувати прожитковий мінімум хоча б у два рази, аби люди за свої кошти могли не лише задовольняти фізичні потреби та сплачувати за комунальні послуги, а й повноцінно жити по європейським стандартам. Для цього середня заробітна плата в Україні повинна досягти, як мінімум 20 тисяч гривень.

Досягти такого підвищення заробітної плати можна в короткий термін. Одна із умов – це зниження податкового навантаження на працю з 41,5 % до 25 % та підняття економіки держави. Ми вважаємо, що це призведе до росту зарплат в Україні, а головне це дозволить повернути в Україну тисячі наших громадян, які виїхали на заробітки та повернути повагу до людей праці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.