«Легітимність, безпека, довіра» - три Основи миру.

22 жовтня 2018, 13:23
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
25
«Легітимність, безпека, довіра» - три Основи миру.

«Три Основи. Легітимність. Безпека. Довіра» - мирний план, який покликаний врегулювати конфлікт на Донбасі.

Тисячі знедолених життів, втрата найближчих – синів, братів, чоловіків та батьків, та життя розділене на «до» і «після». Уже впродовж 4 років люди живуть просто під прицілом. Усе це через довготривалий конфлікт на Донбасі. У діючої влади немає конкретного плану як реінтегрувати Донбас. Ми ж розробили детальний мирний план «Три Основи», складові якого: легітимність, безпека, довіра.

Легітимність

На тимчасово окупованих територіях відсутня легітимна влада. Самопроголошених лідерів «народних республік» не визнає українська влада. Росія ж не бере на себе відповідальність за їх дії. Люди повинні самі обрати своїх лідерів, тож перш за все там необхідно провести вибори.

Наша пропозиція запровадити там тимчасову міжнародну адміністрацію, яку необхідно наділити усіма повноваженнями. Надати їй право розпоряджатися коштами та відповідати за бюджет, це допоможе відновити роботу соціальних структур, лікарень, навчальних закладів. Діяльність цієї адміністрації буде тимчасовою близько 2-3 років, допоки не врегулюють ситуацію та не повернуть місцевим мешканцям мирне та спокійне життя.

Безпека

Проте діяльність цієї адміністрації неможлива, допоки на тих територіях не запанує мир. Тож безпосередньо ми плануємо боротися за безпеку місцевих мешканців на основі поетапного підходу. Перш за все необхідно розпочати з лінії розмежування між тимчасово окупованими територіями Донбасу та іншими територіями України. Після перейти на всю тимчасово неконтрольовану території і в кінці контроль на лінії українсько-російського кордону. За згодою сторін цю місію можуть на себе взяти озброєні поліцейські сили ООН.

Довіра

Люди полишали свої домівки із пакетами у руках, кидаючи усі речі та техніку, аби зберегти своє життя. Станом на початок 2017 року на обліку у департаменті соціального захисту населення Сумської міськради перебувало 6188. Усі вони залишились без нічого і намагаються виживати у родичів, знайомих та в орендованих квартирах. Тож окреме завдання повернути переселенців на свої рідні землі та відновити їх права на втрачену власність в окупованих районах. Також необхідно повернути довіру людей, які проживають на неконтрольованих територіях до української влади.

Усе це дозволить запустити механізм відновлення довіри між жителями тимчасово окупованих територій та решти України.

Для реалізації мирного плану «Три Основи», перш за все необхідно переформатувати мирні угоди. Домовленості Мінського та Нормандського формату вже віджили своє, тож необхідно їх доповнити Віденським форматом. Включити до перемовин, окрім тих сил, що були також сили США та безпосередньо Російську Федерацію. А модератором цих перемовин може бути ОБСЄ. Це буде більш комплексний підхід і шлях до врегулювання кризових ситуацій і забезпечення миру.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.