Влада повинна чути громаду

12 жовтня 2018, 15:05
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
69
Влада повинна чути громаду

Щороку з’являються нові закони, правила, реформи. Життя українців повністю залежить від дій чиновників, парламентарів та депутатів. Проте взаємодія між владою, бізнесом та звичайними людьми відсутня.

Важливі рішення для суспільства приймаються без участі народу. Через постійні конфлікти між підприємцями та владою, громадою та органами місцевого самоврядування люди не можуть дійти до спільної думки задля вирішення проблем. Як наслідок, підприємства країни просто занепадають, люди на заводах та підприємствах місяцями не отримують заробітну плату та виходять на мітинги, аби найвища верхівка влади їх нарешті почула.

Я впевнений, що перш за все, при прийнятті важливих рішень для громади, необхідно безпосередньо залучати людей до цього важливого процесу. Проводити референдуми, аби кожен мав право голосу.

Задля реалізації новацій та перезавантаження усіх сфер життя суспільства, необхідно створити документ, який надав би можливість людям не лише обирати депутатів, а й контролювати їх роботу, долучатися до усіх важливих процесів країни. А найголовніше, щоб люди мали право забирати у депутатів їх повноваження, якщо ті не виконують свої функції належним чином.

Для цього ми пропонуємо створити нову Народну Конституцію України. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді України. В основі цього документу, договір, який може стати фундаментом нової держави. Ця Конституція повинна чітко розмежовувати діяльність кожної гілки влади. Усі повинні розуміти, за що вони відповідають, та які функції повинні виконувати. Конституційна реформа повинна відновити співпрацю між владою, бізнесом та громадою і при її прийняті обов’язково необхідно провести референдум, аби кожен українець міг сам зробити свій вибір. Якщо ми прагнемо до Європи, перш за все ми повинні надати такі ж права, як у європейців і нашим громадянам. І повинні перейняти досвід європейських держав у проведенні референдумів.

Окрім цього необхідно скоротити кількість чиновників на 70%. Адже щомісяця із податків, які сплачують українці із власної кишені, кругленька сума йде на їх зарплати, премії та відпустки. У 1992 році в Україні налічували близько дев’яноста тисяч чиновників. Та на сьогодні їх стало більше вдвічі. Щороку їх кількість лише збільшується, а ось обсяг роботи лишається тим самим. Ці кошти, краще направити на благоустрій країни та покращення економічного стану держави.

Також необхідно перевести усі важливі процеси для країни в електронний формат. Аби усі звернення та дозволи люди могли отримувати в електронному вигляді. Це дасть змогу не стояти у багатогодинних чергах за потрібною довідкою та головне – це шанс повністю побороти корупцію в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.