Україна обійшла Росію за кількістю безвізових країн

08 жовтня 2018, 18:24
Власник сторінки
0
5072

Головна тема останніх років - безвізовий режим із європейськими країнами, що дозволяє по спрощеній процедурі перетинати кордони низки європейських країн.

Тільки за останній рік безвізові країни відвідало близько мільйона українців. На даний момент у світі велика кількість країн, готових без попереднього оформлення візи прийняти українських туристів, які подорожують лише з чинним закордонним паспортом або ж проїжджають транзитом.

Натомість росіяни також можуть відвідати без візи більше половини країн світу, але багато популярних напрямків без оформленого заздалегідь дозволу на в'їзд залишаються для них закритими. На можливість перетинати кордони країн вплинули міжнародні санкції, що значно ускладнюють можливість отримання віз для громадян РФ, але, за словами російських популістів, вони «тільки допомагають Росії вставати з колін».

Згідно інформації з сайту німецького видання Deutsche Welle, вперше Україна випередила Росію за кількістю безвізових країн. У виданні порівняли паспорти громадян колишніх республік СРСР на предмет вільного пересування по світу і таким чином встановили, що громадяни Росії можуть відвідати без візової відмітки 118 країн, а громадяни України, у свою чергу, аж 128 країн світу.

Серед відкритих для подорожі свої списки розширила значна кількість країн Південної Америки, та, на відміну від росіян, українцям все ж  потрібно оформляти візу у такі країни, як Венесуела, Колумбія та Гайану. Відкрили свої кордони для громадян України також країни Африки та Південно-Східної Азії, виключенням стали тільки В'єтнам та Філіппіни.

Не секрет, що до переліку також входять країни колишніх союзних республік і 26 країн Євросоюзу. Візу українцям все ж потрібно оформляти для в'їзду у Великобританію та Ірландію, але це виняток, бо ці країни завжди були важкодоступними для подорожей не тільки для громадян України, але і для інших.

Що ж стосується російських мандрівників - у них вибір для подорожей значно обмежений. Так, окрім ближніх України та Білорусі, без візи вони можуть вільно подорожувати тільки по деяким країнам балканського півострову - Албанії, Босні і Герцеговині, Македонії, Молдові, Чорногорії і Сербії. А для подорожі в Європу російським туристам, на відміну від українських, потрібна повноцінна віза, процедура оформлення якої забирає час, кошти та не дає 100% гарантії в отриманні зазначеного дозволу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина,безвизовый режим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.