Позаблоковість чи НАТО – що необхідно Україні?

08 жовтня 2018, 00:06
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
186
Позаблоковість чи НАТО – що необхідно Україні?

Вступ до ЄС та НАТО – саме ця тема в останні роки на слуху в українців. Про це говорять як представники найвищої верхівки влади, так і самі громадяни.

Президент України під час святкування  дня Незалежності зазначив, що найближчим часом подасть зміни до Конституції щодо закріплення цілей України на вступ у ЄС та НАТО. Він переконаний, що в цьому його підтримають і народні депутати. Проте при таких важливих рішеннях, треба керуватись не лише власними бажаннями, необхідно враховувати думку й самої громади.


А ось чи хочуть самі українці таких змін?

Чи не кожного року соціологи проводять опитування населення. Останнє було у червні 2018. Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», Євроатлантичну інтеграцію України підтримали 44%, проти цього - 36% громадян. Проте динаміка настроїв насправді падає. У червні 2017, 47% українців бачили найкращу гарантію нацбезпеки в НАТО, що на 3% менше ніж у цьому році.

Утім, ці статистичні показники, перш за все залежать від регіону. Найбільша кількість громадян, які за інтеграцію, проживають на Заході України (71%) та у Центрі (52%). На Сході та Півдні ж навпаки підтримка вступу помітно менша – 32% та 20% відповідно. Після початку конфлікту на Донбасі поступово зростає підтримка позаблокового статусу. Якщо у 2015 році позаблоковість підтримували 23% громадян, то на серпень 2018 таких вже 35%.

Перше, чого дійсно хочуть більшість українців – це завершення війни. Ті, хто підтримують вступ до НАТО, сподіваються, що це допоможе врегулювати ситуацію на Донбасі. Проте необхідно зрозуміти, що наразі НАТО не стане на захист нашої держави. Для того аби Україна стала дійсно сильною державою, ми повинні підвищити економіку країни та мати власну сильну армію.

 

Що необхідно для Євроатлантичної інтеграції та які наслідки можуть бути для України?

До Альянсу вступають країни, які перш за все не мають свого воєнно-промислового комплексу, мають слабку армію, і, вступивши до НАТО, країни приймають їх стандарти. Україна ж, якщо вступить до Альянсу повинна буде розформувати свій ВПК, який на думку політичної партії «ОСНОВА» наразі навпаки необхідно вдосконалювати. Ми переконані, що українців запрошують до НАТО не в якості повноцінного члена Альянсу, а лише як «аспіранта», який буде просто виконувати поставлені задачі та функції.

Партія «ОСНОВА» за сильну армію!

У червні цього року прийняли закон «Про національну безпеку України», у якому йшлося про те, що держава планує приєднатися до НАТО та ЄС. У свою чергу Євросоюз та Альянс не надавали підтвердження, що готові прийняти Україну. Партія «ОСНОВА» тоді ж не підтримала законопроект під час голосування, адже ми переконані, що такі питання, як вступ до НАТО, необхідно вирішувати не через закони депутатами, а на всенародних референдумах.

Перш за все ми за сильну армію. Такий орієнтир як НАТО безумовно непоганий для армії, проте Україні необхідно подолати великий бар’єр аби вступити до Альянсу і бути на їх рівні. Це стане можливим лише після того, як на території країни буде панувати мир.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.