Чому влада постійно підвищує тарифи?

06 серпня 2018, 11:41
Власник сторінки
Голова Сумської обласної організації політичної партії "Основа"
0
57
Чому влада постійно підвищує тарифи?

Українці вже дуже скоро отримають нові платіжки за газ з новою, майже на 70% більшою ціною. Ці платіжки будуть мати шоковий ефект для суспільства.

Ще 4 роки тому, прем‘єр-міністр Яценюк розповідав про дешевий вітчизняний газ для потреб населення, і, вже зараз, вартість цього газу приводять до світових цін за вимогою МВФ.

Складається цікава ситуація, коли уряд готовий поміняти залишки добробуту своїх громадян на кредит від Міжнародного валютного фонду, який знову піде на незрозумілі цілі, та, фактично, буде розкрадений чиновниками. Чомусь ніхто з представників влади ніколи не пояснив куди саме пішли десятки мільярдів доларів закордонних кредитів, які вже лягли непосильним тягарем на економіку України та кожного її мешканця.

Але що насправді відбувається з ціною на газ? Відомо, що населення використовує об‘єм газу, повністю співвідносний з об‘ємом газу, що видобувається українськими державними компаніями. Тобто, вітчизняного газу повністю достатньо щоб покрити потреби суспільства у природньому газі для побутових потреб. Однак, якщо ціна на такий газ буде дійсно регульована державою та низькою, то велика кількість корупціонерів, хабарників та просто ділків від влади втратять надприбутки та можливість і далі «доїти» людей.

Українська влада, депутати та олігархи, що контролюють газовидобувні компанії, давно працюють в єдиному зговорі, щоб отримувати додаткові, корупційні гроші з кожного українця, навіть з того, що тільки народився. Адже відомо, що вже зараз кожен з українців винен МФВ та іншим «покращувачам» життя в Україні біля 10000 доларів.

Але чи можливо зменшити тарифи на комунальні послуги? Так, це можливо і достатньо реально за невеликий проміжок часу. Що ж потрібно зробити?

По-перше треба на загально державному та локальному рівнях не обговорювати, а виконувати програму енергоефективності та термомодернізації. Кожна школа, лікарня чи заклад культури повинен бути модернізований за сучасними енергозберігаючими технологіями. І це мають робити українські компанії з український матеріалів руками українців. Це дозволить реанімувати будівельну промисловість та надасть поштовху для розвитку сучасної освіти. З‘являться нові робочі місця.

На думку експертів ціна на опалення в термомодернізованому будинку може бути на 70% нижчою за поточну. А економію коштів, що з‘явиться в місцевих бюджетах за рахунок економії на опаленні, можна витратити на встановлення сонячних панелей та інших елементів «зеленої енергетики» на вулицях та будівлях міст та сіл. Освітлення вулиць стане дешевим та постійним.

Другим етапом повинен стати жорсткий контроль за діяльністю монополістів. Встановлення обмеження норми прибутку, чітких механізмів громадського контролю та прозорості у звітності. Владі нарешті треба визначитися з ким вона, з народом чи з купкою олігархів, що контролюють обленерго, облгази та інші підприємства-монополісти.

І останнє завдання – руйнація монополістичної системи надання комунальних послуг. Якщо на території є один надавач послуг, то у будь-якому випадку починається диктат цін. Треба заохочувати конкуренцію, а не обмежувати її шляхом закріплення операторів та встановлення відповідальних. Треба розібратися, де зареєстровані ці підприємства, хто є їх реальні власники, провести детальний та жорсткий аудит та перевірку таких підприємств.

Ось тоді і стане зрозуміло, потрібно підвищувати чи насправді зменшувати тарифи!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.