"Гради", танки і САУ: терористи продовжують зосереджувати військову техніку

05 липня 2018, 09:19
Власник сторінки
0
76
 Гради , танки і САУ: терористи продовжують зосереджувати військову техніку

бойовики збройних формувань Російської Федерації, порушуючи Мінські домовленості, продовжують приховано зосереджувати військову техніку й озброєння на тимчасово непідконтрольній уряду України території.

      Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики збройних формувань Російської Федерації, порушуючи Мінські домовленості, продовжують приховано зосереджувати військову техніку й озброєння на тимчасово непідконтрольній уряду України території.
      Зокрема, за інформацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, у районі населених пунктів Свободне Донецької області та Хрустальний Луганської області спостерігачі Місії підтвердили факт розташування 12 одиниць РСЗВ "Град" з порушенням ліній відведення, а також 5 танків (Т-64) у районі населеного пункту Круглик Луганської області.
    Водночас, на тимчасово непідконтрольній Уряду України території у Луганській області, за результатами проведеної верифікації місць зберігання відведеної техніки, спостерігачі Місії виявили відсутність 6 одиниць буксируваних гаубиць калібром 122 мм та 152 мм (Д-30 "Жаба", 2А65 "Мста-Б"), 4 РСЗВ (БМ-21 "Град"), 3 самохідні гаубиці (2С1).
    Окрім того, порушуючи Мінські домовленості, проросійські найманці продовжують обладнувати свої фортифікаційні спорудження на непідконтрольних Урядові України територіях Луганської та Донецької областей.
    Зокрема, спостерігачі Місії виявили нещодавно обладнані бойовиками вогневі позиції, протяжністю близько 40 метрів неподалік ділянки розведення у районі населеного пункту Золоте, та аналогічні позиції протяжністю близько 250-300 метрів на північний захід від населеного пункту Ясинувата.
      Окрім того, за наявною інформацією, у районі населеного пункту Горлівка виявлено переміщення до лінії зіткнення колони ворожої техніки та озброєння – понад 10 одиниць (САУ, танки), а неподалік міста Дебальцеве виявлено щонайменше 10 одиниць техніки та важкого озброєння, зокрема декілька одиниць РСЗВ БМ-21 "Град" та танків "Т-72Б".
    Водночас, у районах населених пунктів Комісарівка та Вергулівка зафіксовано більше 10 одиниць САУ (2С7 "Піон", 2С3 "Акація", 2С4 "Тюльпан"), та декілька одиниць танків різної модифікації.
Українська сторона СЦКК зазначає: що такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації слід розцінювати, як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до її застосування по позиціям Збройних Сил України, та по мирному населенню Донбасу у порушення Мінських домовленостей, що свідчить про їхню цілковиту зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, та явне небажання дотримуватися вимог актів міжнародного права, Мінських домовленостей щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін у визначені місця зберігання.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: град,ОБСЕ,інформаційна війна,війна,порушення,Російська Федерація,ДНР,ЛНР,ДНР новости,ЛНР новости,Миссия ОБСЕ на Донбассе,Мінські угоди
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.